Home / Analytics / Data Analytics / Graydon Forecasting Analyse

Graydon Forecasting Analyse

Inzicht in de impact van de coronacrisis op de omzet van uw bedrijf

In de huidige periode van onzekerheid en discontinuïteit, is het goed om inzicht te hebben in hoe de omzet van uw bedrijf zich ontwikkelt. Wat is de impact van COVID-19 op uw klantenportefeuille? En welke effecten heeft de huidige crisis nu en in de toekomst op de omzet van uw bedrijf? Door middel van de Graydon Forecasting Analyse kunt u hier inzicht in krijgen.

Alhoewel het bedrijfsleven altijd al aan verandering onderhevig is, brengt het Coronavirus plotseling onvoorziene gevolgen met zich mee met verregaande consequenties voor verschillende sectoren. Soms zijn deze positief, maar er zijn ook veel bedrijven die grote verliezen lijden. Om te kunnen bepalen welke actie u het beste kunt ondernemen om risico’s te beperken en kansen aan te grijpen, zijn betrouwbare toekomstvoorspellingen belangrijker dan ooit.

Wat doet de analyse?

De Graydon Forecasting Analyse laat in één oogopslag zien hoe u in uw omzet geraakt wordt door de huidige crisis, als gevolg van het Coronavirus. Hiervoor wordt uw gehele klantportefeuille tezamen met uw prospecten (mits dit gewenst is) geanalyseerd. Met de data en scoremodellen van Graydon kan per klant of prospect de impact van COVID-19 op hun bedrijfsvoering, kredietwaardigheid en kredietlimiet worden ingeschat.

Bovendien houdt de Graydon Forecasting Analyse rekening met meerdere toekomstscenario’s. Scores die worden ingezet zijn onder andere de Graydon COVID-19 schokbestendigheidsscore, de COVID-19 Impacted Credit Rating en de COVID-19 Impacted Kredietlimiet.

Welke vragen worden er beantwoord?

  1. Hoeveel procent van mijn omzet is aan risico onderhevig door de aankomende faillissementsgolf?

  2. Welk deel van mijn omzet komt in het geding door klanten die hun activiteiten stopzetten?

  3. Welk deel van mijn omzet loopt mogelijk risico door klanten die nu de hand op de knip houden?

Meer informatie? Laat uw gegevens achter op deze pagina, en we nemen spoedig contact met u op.

Bekijk de leaflet

Graydon Forecasting Analyse voor gemeenten

De Graydon Forecasting Analyse voorziet bedrijven in iedere sector van belangrijke inzichten. Zo ook de publieke sector. Wat betekent de Coronacrisis eigenlijk voor de diversiteit aan bedrijven binnen uw gemeente? Welke toekomstige effecten worden er verwacht op het bedrijfsleven, en wat betekent dat voor u? Voor meer informatie over het inzetten van de Graydon Forecasting Analyse als gemeente kunt u onderstaande leaflet raadplegen of direct contact met ons opnemen. Ook kunt u uw gegevens achterlaten op deze pagina, zodat we spoedig contact met u kunnen opnemen.

Bekijk de leaflet

Maatwerkoplossing voor gemeenten

Graydon en de publieke sector