Home / Analytics / Data Analytics / Graydon Risicoanalyse

Graydon Risicoanalyse

Een financieel overzicht van uw zakelijke relaties

Hoe goed kent u uw zakelijke relaties? Welke relaties brengen een reputatieschade met zich mee? En welke relaties vormen een hoog financieel risico of zorgen voor een continuïteitsrisico? Met de Graydon Risicoanalyse krijgt u een financieel overzicht van uw zakelijke relaties. Met dit overzicht laten wij zien waar mogelijke risico’s liggen en waar er kansen liggen voor uw bedrijf. 

Wanneer een leverancier en/of klant niet voldoet aan de verwachtingen kan dat grote gevolgen hebben voor uw organisatie. Denk bijvoorbeeld aan hogere ontwikkelkosten, late betalingen, continuïteitsschade en ontevreden klanten. En dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Want hoe afhankelijk is uw bedrijf van één bepaalde leverancier? En in hoeverre is deze leverancier weer afhankelijk van zijn opdrachtgever? Het is belangrijk om de gevolgen in kaart te brengen wanneer er onverhoopt een leverancier niet meer kan leveren of failliet gaat. Deze informatie is cruciaal wanneer het gaat om een leverancier die cruciale producten en/of diensten levert voor uw bedrijf.

Unieke analyse

De Graydon Risicoanalyse wordt gemaakt aan de hand van uw eigen klantdata. Deze data wordt gecombineerd met de database van Graydon. Deze data benchmarken wij met de markt. Hierdoor kunnen wij een unieke analyse voor u opleveren en kunt u de inzichten uit de analyse ook inzetten voor uw marketing- of salesstrategie.

Het is belangrijk om eerst inzicht te krijgen in uw klanten en leveranciers. Wat zijn uw belangrijkste klanten en welke klanten leveren de hoogste omzet op? Of van welke leveranciers bent u het meest afhankelijk? De Graydon Risicoanalyse brengt dit letterlijk voor u in kaart.

Bovendien geven wij inzicht in de meest opmerkelijke situaties bij uw zakelijke relaties. Deze opmerkelijke situaties zijn niet altijd negatief: ze kunnen ook mutaties in een bedrijf tonen. Een opmerkelijke situatie kan bijvoorbeeld zijn dat het bedrijf op een risicoadres gevestigd is of dat het meerdere jaarrekeningen tegelijk gedeponeerd heeft. Is er recentelijk een wijziging geweest van de hoogste bestuurder of is er bij meerdere bedrijven binnen het concern sprake geweest van financiële problemen?

De opvallendste zaken worden getoond in een managementsamenvatting, waardoor u snel een overzicht heeft en kunt schakelen.

Kortom, dit zijn dé ingrediënten om imagoschade, continuïteit schade of financiële schade te kunnen voorkomen.

Bekijk de leaflet

Wilt u weten of u financieel risico loopt met uw leveranciers en/of klanten?

Start met de Graydon Risicoanalyse. Neem voor meer informatie contact met ons op.