Home / Analytics / Inzichtgevende scores / Kans op opheffing

Kans op opheffing

Inzicht in uw klantportefeuille

Om omzetverlies te voorkomen, heeft u inzichten nodig in potentiële wanbetalers. De Kans op opheffing voorspelt hoe waarschijnlijk het is dat een bedrijf ophoudt te bestaan in de komende 12 maanden.

Wilt u omzetverlies voorkomen? Dan is een gezonde klantportefeuille essentieel. Er zijn een aantal voordelen wanneer u gebruik maakt van de Kans op opheffing, zoals:

  • Het voorkomen van omzetverlies
  • Het vermijden van onbetaalde facturen
  • Het genereren van groei
  • Inzicht in potentiële wanbetalers
  • Uw klantportefeuille segmenteren op toekomstige ontwikkelingen

Klanten segmenteren

Er zijn diverse elementen die de score bepalen, waaronder: omvang van het bedrijf, de juridische vorm, het betaalgedrag en de kredietrating. De Kans op opheffing vormt een uitgangspunt om uw klanten te segmenteren en eventueel striktere betaalafspraken te maken. U kunt bij elk bedrijf het risico op opheffing toevoegen. Om zo uw bedrijfsprocessen continu te laten doorlopen.

Onverwachte verliezen voorkomen

De Kans op opheffing helpt u onverwachte verliezen te voorkomen, door het vermijden van onbetaalde facturen. Met de inzichten van deze score kunt u op tijd betalingsmaatregelen treffen. Verder kunt u snel veranderingen van de financiële status van uw klanten signaleren.

Meer weten

Bent u benieuwd naar de Kans op opheffing of bent u benieuwd naar onze andere Analytics oplossingen? Vul het invulformulier in of neem direct contact met ons op.

Bekijk de leaflet