Artikel
Geschreven door Saskia van den Boom
Posted on 13-11-2013

5 tips voor meer creativiteit op de afdeling

579 keer gelezen

Het is geen toeval dat de bedrijven die veel waarde hechten aan creativiteit op de werkvloer (zoals Apple en Google), het ook goed doen. Toch zijn er maar weinig bedrijven die creativiteit ook écht stimuleren. De achterliggende gedachte: het houdt medewerkers alleen maar van het werk af.

5 tips voor als je toch een creatieve werkplek wilt creëren met ruimte voor innovatieve ideeën:

1. Stel een doel

Verwacht niet dat creativiteit vanzelf komt. Het is belangrijk dat mensen vrijheid beleven, zonder dat ze in het diepe worden gegooid. Begin daarom met een geformuleerde activiteit, zoals medewerkers om oplossingen vragen voor een specifieke uitdaging. Daarbij moet het doel van de opdracht en de visie van het bedrijf centraal staan. Beloon de winnaars in herkenning of een leuke beloning zoals een lunch, en ‘vier’ het winnende idee met de gehele afdeling.

2. Fouten maken mag

Geef jezelf en medewerkers toestemming om creatief te zijn. De toestemming om nieuwe dingen te doen en (te) gekke ideeën te opperen. Eén van de belangrijkste remmende factoren hierbij is lef. Mensen willen best ideeën spuien, maar durven het niet. Geef medewerkers dan ook de ruimte om fouten te maken.

3. Creëer een creatieve omgeving

Wat voor vibe heeft de werkplaats? Is het formeel, casual of vrij ingericht? Je werkplaats moet de waarden van je merk uitstralen én werknemers stimuleren. Zelfs bij een saai kantoorpand kun je een ruimte creëren met een informele plek waar medewerkers kunnen brainstormen of ideeën op muren, een flipover of whiteboard kunnen zetten.

Ook leuk: bij Huffington Post zijn er ‘power nap’ ruimtes omdat ze geloven dat de meeste creativiteit en beste ideeën ontstaan als medewerkers goed uitgerust en ontspannen zijn.

4. Organiseer nieuwe dingen

Geef medewerkers de ruimte om dingen te doen die afwijken van hun vaste taak zoals het volgen van trends uit het vakgebied. Maak ook ruimte voor bijvoorbeeld team building oefeningen en inspirerende gastsprekers. Dit haalt medewerkers uit hun dagelijkse werk, haalt muren weg en bevordert de uitwisseling van ideeën

5. Wees flexibel

Zorg dat je een flexibele afdeling hebt waar veranderingen snel doorgevoerd kunnen worden. Creativiteit is vaak spontaan, dus de afdeling en de organisatie moeten hier snel op in kunnen spelen om ze ook daadwerkelijk uit te voeren.

Creativiteit in bedrijven

Enjoy!