Pers
Geschreven door Tamara Biemans
Posted on 04-12-2014

61% van financiële dienstverleners verwacht groei

69 keer gelezen

Er heerst weer optimisme in de sector van de financiële dienstverlening. Dat blijkt uit het nieuwe brancheonderzoek dat bedrijfsinformatiespecialist Graydon uitstuurde naar 5.000 ondernemingen in Nederland en België. Maar liefst 62% van de financiële dienstverleners ervaart de markt vandaag als positief. Vorig jaar was dit slechts 40%. Meer dan de helft (61%) van de ondervraagden verwacht ook een stijging van de omzet. Bij 10% van hen bedraagt die stijging zelfs meer dan 20%. Nog opvallend: klanttevredenheid staat in de sector van de financiële dienstverlening meer dan ooit centraal. 

Mark Beekman, Group Marketing Director bij Graydon: “De klanttevredenheid blijkt vandaag heel belangrijk in de financiële sector. Meer dan in te zetten op extra omzet of nieuwe klanten, willen de financiële dienstverleners vooral hun bestaande klanten tevreden houden. Dit is een zeer goede instelling: onderzoek heeft immers uitgewezen dat het goed onderhouden van bestaande klanten vijf tot tien keer minder kost dan het verwerven van nieuwe klanten.” 

Internationale aspiraties

Uit het onderzoek van Graydon blijkt ook dat de sector van de financiële dienstverlening de toekomst positief tegemoet ziet. Het toenemende positivisme over de markt en het geloof in een stijging van de omzet vertaalt zich ook in internationale aspiraties. Zo geeft 33% van de financiële dienstverleners aan dat ze kansen zien op de buitenlandse markt. Ze willen dat bovendien op een doordachte manier doen: 77% van de ondervraagden vindt het belangrijk tot zeer belangrijk om enkel financieel gezonde klanten te werven.

Download het volledige onderzoek op onze website.
Download het onderzoek!