Master Data Management
Terug naar overzicht
blog

Beste ondernemer: De beste wensen voor "uw" nieuwe jaar!

Eurozone in 2014 uit de recessie
Aan de horizon gloort het nieuwe jaar, maar ook hoop: na vuurwerk komt, in dit geval schijnbaar, zonneschijn. De eurozone is in 2014 eindelijk uit de recessie. Althans, zo becijferen beleggingsexperts van PIMCO op basis van een nieuw vangnet van de ECB onder de schuldencrisis en licht verruimend beleid van overheden met betrekking tot hun begrotingen. Dat Nederland wat groei betreft iets achterloopt op de buren in de Eurozone is minder fijn, maar de voorspelling is toch dat we in 2014 per saldo een groeitrend in onze economie zullen zien - zij het een kleine.

Kleine ondernemer heeft het nog steeds moeilijk

Maar wat betekent dit voor de kleine ondernemer? De kleine ondernemer die, zoals blijkt uit onderzoek van Panteia onder een panel van 3000 ZZP'ers, voorlopig nog weinig merkt van het herstel van de economie? Panteia rapporteert dat het grootste gedeelte van de ZZP'ers in Nederland het nog steeds moeilijk heeft: zo is het aantal declarabele uren over het afgelopen jaar iets gedaald en levert het eigen bedrijf voor 1 op de 4 kleine ondernemers minder dan 1.250 euro netto op. 

2014 het jaar van de ondernemer

Maar, beste (kleine) ondernemer: niemand minder dan Richard Branson roept in zijn post als linkedin influencer 2014 uit tot jaar van de ondernemer. Hij doet dit binnen het kader van de "BIg ideas 2014" serie.

Waarom wordt 2014 dan het jaar van de (kleine) ondernemer? Branson stelt dat de afgelopen jaren het woord "entrepreneur" een steeds positievere klank heeft gekregen. Ook in Nederland zien we dat er steeds meer mensen een eigen bedrijf starten. Volgens Branson zijn er twee belangrijke redenen waarom ondernemers het in 2014 heel goed zullen doen:

  1. De moderne technologie stelt kleine, startende ondernemers steeds meer in staat om zich meer te focussen op de hoofdzaken van hun business. 
    Het uitbouwen van hun klantenkring, de naam van het bedrijf opbouwen en omzet en winst genereren. Dankzij data oplossingen als werken in de cloud wordt samenwerken en delegeren makkelijker, maar ook randzaken als boekhouding en administratie kunnen voor een redelijke prijs nu geautomatiseerd en uit handen genomen worden. Tel daarbij op dat Big Data tools ondernemers kunnen helpen met bijvoorbeeld het genereren van kwalitatief goede leads, en u begrijpt waarom het er opeens toch vrij goed uit kan gaan zien voor u als kleine en/of startende ondernemer.
  2. De ondernemer van 2014 is gericht op het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, zoals dat door de klant van de toekomst gewenst wordt. 
    Bedrijven die in de toekomst wensen te floreren, moeten echt gaan denken aan een extra doel bovenop het genereren van winst en omzet. Richard Branson voegt zich in de gelederen van onder andere Adjiedj Bakas en de schrijvers van de trendrede 2014, door aan te raden om u als ondernemer middels uw onderneming in te zetten voor zaken als een schoner milieu, groene energie, of sociale projecten. Voeg daar Maatschappelijk Verantwoorde Marketing aan toe, en 2014 wordt geheel terecht úw jaar!
Gelijkaardige publicaties