Artikel
Geschreven door Marielle Beun
Posted on 19-11-2018

De toegevoegde waarde van een Graydon API voor uw bedrijf

191 keer gelezen

Wilt u altijd toegang hebben tot relevante bedrijfsinformatie, maar mist u data in uw systemen of wilt u data opschonen? Maak dan gebruik van een API (Application Programming Interfaces). Een API maakt systeemintegratie mogelijk. 

Voordelen voor gebruik API’s

In de digitale wereld van nu worden API’s steeds meer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan Bol.com, NU.nl of de NS, allemaal bekende websites die informatie aan u de informatie kunnen geven die u nodig heeft, omdat ze met API’s werken. Bovendien is het gebruik van een API ook handig voor het bedrijfsleven. Een up-to-date database is essentieel. Toch kan het lastig zijn om fouten in uw database te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een webshop, waarbij klanten zelf hun gegevens moeten invullen en daarbij een typefout kunnen maken. Door gebruik te maken van een API kunt u uw database opschonen. Zo voorkomt u verouderde en foutieve bedrijfsgegevens. Daarnaast kunt u ook een API gebruiken om uw data aan te vullen.

Graydon API’s

Ook bij Graydon hebben we het belang ingezien van het integreren van externe data in uw eigen systemen. Daarom heeft Graydon haar eigen API’s ontwikkeld. Dit betekent dat u vanuit uw eigen systemen de database van Graydon kunt aanroepen en informatie die wordt teruggezonden, ziet in uw eigen systemen. Het is dus een volledige integratie in het klantsysteem. Dit heeft als voordeel dat u niet in verschillende systemen hoeft in te loggen, maar altijd bij alle data kunt vanuit eigen systemen. Graydon introduceert de volgende API’s:

  • Company API: controleert uw huidige data. De API levert basis bedrijfsgegevens zoals NAWT-gegevens, rechtsvorm, branche, sector, aantal werknemers, etc.
  • API Credit Scores: met deze API kunt u de volgende elementen toevoegen in uw systeem: de Graydon rating, de betaalscore, het kredietlimiet, de kredietvlag en de Opheffingsscore.
  • API Opportunity scores: deze API laat zien waar de commerciële kansen liggen en welke bedrijven het snelst groeien. U kunt ook de Groeiscore ophalen met deze API. Door deze scoring toe te voegen, kunt u precies zien waar u uw volgende campagnes op moet richten.
  • Decision model API: hiermee kunnen financiële gegevens worden opgehaald zoals het kredietlimiet, Graydon rating en betaalscores. Zo kunt u uw eigen decision model maken.

Bekijk de video waarin de vier typen Graydon API’s uitgelegd worden.

 

Meer informatie over de Graydon API's

Neem voor meer informatie over onze API contact met ons op via verkoop@graydon.nl of 020 567 97 50.