FD Gazellen
Terug naar overzicht
blog

FD Gazellen: topondernemers in de spotlight

Snel groeien kan nog steeds in deze tijd. Door een slim idee, een gat in de markt of gewoon door het beter, sneller en klantvriendelijker te doen dan traditionele bedrijven in de branche. Want uw gelijken worden gehinderd door managementlaag op managementlaag (“deze vuist op deze vuist, en zo klim ik naar boven, en zo weer naar beneden”) en ondernemerschap is ver te zoeken. 

Vernieuwing

Vandaag was nog in het FD te lezen dat Eindhoven de innovatiefste stad ter wereld is als het gaat om het aantal aangevraagde patenten per 10.000 inwoners. Alle reden voor een feestje. Want Nederland is vernieuwend, en van oudsher een handelsnatie die niet vies is van nieuwigheidjes. Zo lang er maar geld mee wordt verdiend.

10 jaar FD Gazellen

Het Financieele Dagblad en Graydon stimuleren jaarlijks goed ondernemerschap, door topondernemers in de spotlight te zetten met de FD Gazellen onderscheidingen. Bovendien wordt het belang van zakendoen met financieel gezonde organisaties onderstreept. En dat nu voor het tiende jaar op rij. De award is uitsluitend bedoeld voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. En díe zijn er! 

Wordt uw bedrijf ook een FD Gazellen?

Er is een aantal strikte voorwaarden waaraan een bedrijf moet voldoen om in aanmerking te komen. Niet iedereen ontvangt zomaar een FD Gazellen nominatie. Het hoofdcriterium is een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar. De omzetgroei dient ononderbroken te zijn over de periode van drie jaar en in het eerste jaar behoort de omzet minimaal € 100.000 te bedragen. Het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar maximaal één jaar verlieslatend. 

Een jaar lang positieve PR

De nominaties worden gerangschikt per regio en omzetcategorieën (klein, middelgroot, groot). De winnaars mogen zich een jaar lang FD Gouden Gazellen noemen. De krant, het internet en de radio besteden veel aandacht aan dit event en de ervaring leert dat deze bedrijven veel respect en positieve aandacht krijgen.

Financieel gezond

Bedrijven moeten daarnaast financieel gezond zijn. De financiële gezondheid van een bedrijf is afhankelijk van meerdere factoren. Twee belangrijke factoren hierin zijn de waardering voor de jaarrekening en de waardering voor het betaalgedrag.

Gegevens worden gecheckt

De beoordelingen zijn gebaseerd op data uit de Graydon database. Deze database bestaat uit meer dan 2 miljoen actieve Nederlandse bedrijven en wordt dagelijks onderhouden. Er wordt hierbij onder andere gekeken naar omzetcijfers, jaarcijfers en het betaalgedrag.

Voldoet u aan de criteria? Schrijf u in tot 28 augustus!
Denkt u zelf in aanmerking te komen voor een FD Gazellen Award? Schrijf u dan in op het FD. 

Of stuur uw jaarrekening direct naar Graydon.

fdgazellen@graydon.nl 

of naar:

Graydon Nederland BV
t.a.v. FD Gazellen Awards
Postbus 12525
1100 AM Amsterdam 

Let op: de inschrijving sluit 28 augustus 

Gelijkaardige publicaties