Artikel
Geschreven door Brit Williams
Posted on 16-12-2013

Fraude en cybercrime belangrijke zorg voor multinationals

48 keer gelezen

Computers en internet zijn niet meer weg te denken uit onze wereld. Het ICT landschap vernieuwt zich razendsnel. Hiermee is ook cybercrime onderdeel geworden van onze dagelijkse belevingswereld. Bedrijven moeten zich daarom wapenen tegen digitale fraude en criminaliteit. Dit betekent dat deze relatief nieuwe vorm van fraude en criminaliteit deel uit dient te maken van uw risicomanagement aanpak.

Bescherming tegen fraude en cybercrime

Fraude voorkomen: Veel bedrijven isoleren hun IT-risicostrategie

Onlangs toonde onderzoek van Deloitte aan dat 65% van de financiële instellingen meer dan ooit hun geld uitgeven aan risk & compliance procedures. Een onderzoek van Gartner, Gartner’s 2013 Global Risk Management Survey, heeft echter aangetoond dat veel IT-afdelingen hun risicomanagement strategieën isoleren van de rest van het bedrijf. Dit strookt niet met elkaar en zal uiteiendelijk zeker niet het gewenste resultaat opleveren. Dit omdat in de huidige tijden het digitale risico onderdeel zou moeten zijn van de algehele aanpak. 

Datagerichte risicomanagement strategie

Sinds deze bevindingen, moedigt Gartner het MKB en grotere bedrijven aan om een proactieve datagerichte risk management strategie bedrijfsbreed toe te passen. In het licht van de toegenomen angst, onzekerheid en twijfel rond de beveiliging van gegevens, kunt u IT-risico’s het beste integraal en bedrijfsbreed benaderen. Volgens Gartner kunt u belangrijke veranderingen op dit gebied het beste top-down en in alle divisies doorvoeren. Het is aan u om te beslissen of deze Amerikaanse top-down benadering past bij uw bedrijf – of dat u de risk management strategieën op een andere manier in uw bedrijfsvoering integreert.

Om uw groeiende bedrijf te verzekeren van een veilige toekomst, moet uw bescherming tegen cybercrime hand in hand gaan met doeltreffend talent management