Artikel
Geschreven door Graydon
Posted on 18-04-2013

Graydon koppelt financiële gezondheid bouwbedrijven aan aanenuitbesteden.nl

60 keer gelezen

Graydon en Aanenuitbesteden.nl lanceren een koppeling tussen de bedrijfsinformatie van Graydon en de onderaannemers website. Hiermee spelen de twee bedrijven in op de behoefte aan betrouwbare kredietinformatie in de bouwbranche vanwege de flinke toename in het aantal faillissementen. De kredietwaardigheid en financiële gezondheid van bouwbedrijven is via een widget eenvoudig te controleren op aanenuitbesteden.nl. De samenwerking vloeit voort uit de noodzaak voor bouwbedrijven om samen te werken met betrouwbare onderaannemers.

Verslechterde situatie bouwbranche

De behoefte hiernaar is ontstaan vanuit de verslechterde financiële situatie in de bouw. 1.014 bouwbedrijven gingen het eerste halfjaar van 2012 failliet. Dit is een stijging van 55% ten opzichte van het eerste halfjaar van 2011. Ook de gemiddelde kredietwaardigheid van bouwbedrijven is verslechterd tot een dieptepunt. 9,2% van alle Nederlandse bouwbedrijven kent momenteel een hoog tot zeer hoog risico op wanbetaling.

Saskia van den Boom, woordvoerder van Graydon, geeft aan dat de slechte situatie in de bouw de noodzaak benadrukt voor bedrijven om zich te onderscheiden als solide en betrouwbare aannemer: ‘De financiële gezondheid is het startpunt voor de hoofdaannemer om onderaannemers te selecteren. Openheid geven over je financiële gezondheid wordt een must om goede klussen aan te nemen.’

Bouwbedrijven tonen financiële gezondheid

Op Aanenuitbesteden.nl krijgen bedrijven de mogelijkheid het financiële vertrouwen van hoofdaannemers te winnen door hun financiële gezondheid openbaar te maken.