Artikel
Geschreven door Graydon
Posted on 18-04-2013

Graydon laat zien wie malafide ondernemers zijn.

229 keer gelezen

Inzicht in het netwerk van je zakenrelatie

Om ongebruikelijke transacties en malafide bedrijven te identificeren kunnen bedrijven gebruikmaken van het relatienetwerk rapport van Graydon. Een online tool waarmee bedrijven grafisch inzichtelijk krijgen hoe het netwerk van hun zakenrelatie eruit ziet, wie er achter de schermen meebeslissen en of er sprake is van ongebruikelijke situaties.

In het kader van de Wet Bibob, die bestuursorganen en bedrijven de mogelijkheid geeft om bedrijven te screenen en de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme), is deze tool ideaal. Je ziet de 1e en 2e graads relaties en krijgt inzicht in ongebruikelijke kenmerken bij toeleveranciers, branche-organisaties, intermediairs, klanten en financiers van een zakenrelatie. Je ziet of een bedrijf op (internationale) sanctielijsten staat, jaarrekeningen te laat of niet gedeponeerd heeft en de betrokkenheid van bestuurders bij faillissementen. De tool filtert het hele relatienetwerk op meer dan 80 essentiële punten.

Certificaat onderstreept financiële gezondheid

Graydon is net van start gegaan met het uitreiken van het Graydon Certificaat. Hiermee kunnen relaties zien dat een bedrijf financieel gezond is en aan haar betalingsverplichtingen voldoet. Aan het certificaat zijn strenge criteria verbonden. Alle bedrijven die in aanmerking verwachten te komen kunnen zich aanmelden via de site www.graydon.nl.

In gesprek met de VVD

Vrijdag 29 juli gaat VVD-Kamerlid Ziengs in gesprek met Gertjan Kaart, Algemeen Directeur van Graydon. Er zal gesproken worden over de mogelijkheid die Graydon biedt om bedrijven te helpen hun zakenrelaties te screenen op betrouwbaarheid.