Artikel
Geschreven door Graydon
Posted on 25-04-2013

Graydon lanceert revolutionaire Big Data prospecteer zoekmachine

70 keer gelezen

Graydon lanceert een slimme zoekmachine die de eigenschappen van alle websites van bedrijven in Nederland indexeert. Deze ‘big data’ methode is revolutionair in Nederland. De zoekmachine scraped het web, verzamelt de gegevens en koppelt deze aan de grootste bedrijvendatabase van Nederland. Het resultaat zijn lijsten met toegespitste prospects die het rendement van de sales afdeling verhogen.

Big data gekoppeld aan bedrijvendatabase

Graydon innoveert door  haar hoogwaardige bedrijvendatabase te koppelen aan informatie die op internet te vinden is. Met deze ‘big data’-sets creëert het waardevolle prospectlijsten voor marketeers en ondernemers. Met behulp van een krachtige zoekmachine vinden gebruikers bedrijven op wat zij werkelijk doen in plaats van gebruik te maken van een standaard activiteitenindeling op branches en omvang.

Acquisitie 3.0: Relevante (échte) prospects

Klassieke dataleveranciers bieden alleen algemene databestanden aan. Ze delen een doelgroep in op branche, omvangsklasse of provincie. Met de nieuwe zoekmachine zorgt Graydon voor een extra verdieping in het prospecteren. Met deze zoekmachine is het mogelijk om ook te kijken naar de inhoud van de websites van interessante prospects. De gebruiker bepaalt op welke criteria hij zoekt. De zoekmachine zoekt vervolgens naar bedrijven die deze woorden op hun website hebben staan. De gebruiker verfijnt de zoekopdracht vervolgens met elementen als DMU, regio, branche en aantal werknemers. Op aanvraag zelfs met kredietwaardigheid. Met deze nieuwe kennis maken bedrijven een kwalitatief betere doelgroepselectie en realiseren zij een hogere conversie. Dit resulteert in meer winstgevende klanten tegen lagere marketingkosten.

Nieuwe strategie

De lancering van de nieuwe zoekmachine komt niet  uit de lucht vallen. Graydon is in het bezit van de grootste en meest actuele bedrijvendatabase van Nederland met zo’n 2,2 miljoen bedrijven. Graydon weet exact welke bedrijven actief én financieel gezond zijn. Met deze tool betreedt Graydon nu ook de markt van business genererende oplossingen om op deze manier bij te dragen aan de omzetdoelstellingen van bedrijven.