Pers
Geschreven door Graydon
Posted on 12-06-2013

Graydon verwacht herstel in 2013

22 keer gelezen

In het afgelopen jaar had Graydon te maken met de effecten van het slechte economische klimaat in de Eurozone en in Groot-Brittannië. Er was minder vraag naar bedrijfsinformatie producten, bovendien hadden strengere regels binnen de bankensector voor kredieten een negatieve invloed op de resultaten. Ook toegenomen concurrentie en meer faillissementen van bedrijven zorgden voor minder vraag naar de diensten van Graydon.

Terug naar niveau van voor crisis

Marcel van Es, CEO van Graydon: “In 2013 zien we nog geen economisch herstel tot het einde van het jaar in de landen waar wij actief zijn. Wel verwachten we voor ons bedrijf door productinnovatie, maar ook door een efficiëntere inzet van middelen de negatieve trend te kunnen ombuigen in 2013. De winstgevendheid moet weer naar het niveau van voor de crisis.” 

Hoe meer informatie, hoe meer kansen

Graydon is ervan overtuigd  dat het  voor ondernemingen van steeds groter belang is inzicht te hebben in kredietwaardigheid van klanten om zo risico’s te kunnen managen en de onderneming financieel gezond te houden. “Het is in de economie van vandaag niet eenvoudig om de juiste manier de informatie te filteren uit de veelheid van beschikbare informatie”, zegt Van Es. “Wij kunnen met onze klantmarktanalyses ondernemingen laten zien waar er nog wel kansen liggen. Waar het om draait: openheid van zaken bieden aan klanten. Hoe meer informatie je hebt, des te beter je kansen kunt benutten en je tegen bedreigingen kunt beschermen. Kennis is meer dan ooit cruciaal voor het runnen van je bedrijf.”

Over Graydon

Graydon biedt informatieoplossingen op het gebied van Credit Management, Risk & Compliance en Marketing Informatie. Met deze diensten helpt Graydon andere bedrijven toegang te verkrijgen tot kapitaal, kennis op te bouwen ter versteviging van hun concurrentiepositie en te voldoen aan de groeiende vraag naar transparantie. Graydon bouwt op een netwerk van 130 internationale databases in 100 landen met hierin informatie over meer dan 90 miljoen bedrijven. Al meer dan 125 jaar verwerken Graydon’s informatiespecialisten de up-to-date financiële, commerciële en transactiegerelateerde bedrijfsinformatie tot innovatie en betrouwbare informatieoplossingen.