Google
Terug naar overzicht
blog

Het Grote Google Plus experiment: Update

Dank aan de mensen die gehoor hebben gegeven aan mijn oproep en me toegevoegd hebben aan hun Google+ kringen. Ik ben een beetje in verlegenheid gebracht: ik zag dat iemand vorige week al had gereageerd op een post van mij aldaar, van het artikel dat ik eerder schreef over mijn Google+ experiment, met de opmerking dat er natuurlijk wel een gevolg moet komen aan zo'n artikel. Tussen de bedrijven door wil ik u hier inderdaad nog af en toe op de hoogte houden van mijn vorderingen en ervaringen op dat platform, totdat er over enkele weken voldoende cijfers bekend zijn om gefundeerd iets te zeggen over het relatieve nut van een actief profiel op dat netwerk. Zoals gezegd is het nieuwe speeltje van Google in theorie vooral interessant in termen van lead generatie, door het verbeteren van de online vindbaarheid.

Dit is hoe mijn profiel er nu uitziet:
 

Nogmaals: als u ook in het diepe bent gesprongen met dit nieuwe sociale medium; voeg mij toe en laten we het samen ontdekken. Ik heb me inmiddels toegevoegd aan enkele kringen, waaronder de kring Google+ Nederland, waarin onder meer informatie over het gebruik van Google+ gedeeld wordt. Ik ben zeer benieuwd wat ik daar allemaal van mag gaan leren. Welnu, tot zover het online sociale bakvis-gedeelte van mijn artikel.

Irritatie over Google+

Vorige week kwam er een interessant artikel over Google+ voorbij in mijn Linkedin Pulse-feed waarvan ik de hoofdgedachte ook graag met u wil delen:
Chris Taylor bespreekt in dit artikel met nauwelijks verholen irritatie de dwingende manier waarop Google 'ons' probeert te betrekken bij hun feestje. Het deed me hieraan denken.
 

Iedereen kan u g-mailen

De reden dat hij zo geïrriteerd is, is dat - zoals ik hier al eerder schreef - de gebruikersaantallen van Google+ lijken te worden opgeblazen door min of meer geniepige trucjes van google. Was het eerst al zo dat youtube-comments alleen achtergelaten kunnen worden door aan te melden met een G+ profiel, wordt volgens Taylor nu een prima en gerespecteerde e-mail service, (natuurlijk Gmail) bezoedeld met een functionaliteit die geen andere functie kan hebben dan op Google+ populairder te maken.
 
Blijkbaar kan iedereen met een Google+ profiel nu in principe iedereen met een Gmail adres e-mailen. Dit is de standaard instelling vanaf afgelopen donderdag, maar u kunt wel de instelling wijzigen zodat dit niet meer nodig is:

 

 

Ik ben benieuwd of gebruikers van Gmail hier echt hinder van gaan ondervinden, wetende dat Google Plus hoewel inmiddels 2 jaar oud toch echt nog in de kinderschoenen staat wat grootte en verspreiding betreft. Ook ben ik benieuwd of Google+ inderdaad zoveel gaat bijdragen aan de vindbaarheid online en dus lead generatie. Stay tuned, we laten het u weten.

 

Gelijkaardige publicaties