Artikel
Geschreven door Brit Williams
Posted on 30-12-2013

Krijgt een bedrijf betere resultaten met een goede kredietscore?

146 keer gelezen

Er is al veel gesproken over het belang van een regelmatige kredietcheck van uw klanten en hoe u dit kan helpen tegen late betalingen, maar vandaag willen we eigenlijk met u gaan kijken hoe een kredietscore uw business kan beïnvloeden. 
Wanneer alles uit uw betalingsgeschiedenis, kredietbronnen en type kredieten van invloed kan zijn op de kredietranking van uw bedrijf, dan is het cruciaal dat u zich bewust bent van het feit dat deze financiële informatie ook beschikbaar is voor uw klanten en leveranciers. 

Door kredietvriendelijke acties in te stellen, kunt u uw kredietscore significant verbeteren en stimuleert u tegelijkertijd uw leveranciers om u flexibelere betaalarrangementen voor te stellen. Hierdoor krijg uw bedrijf ook meer tijd om te ademen op de momenten waarop het noodzakelijk is. 

Door deze vijf regels op te volgen, kunt u uw kredietscore verbeteren: 

1. Synchroniseer alle rekeningen: Om er zeker van te zijn dat leveranciers de juiste krediet checks doen is het belangrijk dat ze ten alle tijden uw correcte juridische naam gebruiken op alle contracten en rekeningen. 

2. Betaal zo snel mogelijk. Zorg ervoor dat leveranciers altijd op tijd betaald worden en organiseer uw rekeningen voor de jaarlijkse deadline. Elke vertraagde inlevering kan zorgdragen voor rode vlaggen in uw nationale en internationale kredietrapporten. 

3. Onderzoek uw terrein. Indien u van kantoor verandert of nieuwe energie contracten tekent, dan is het een goed idee om vooraf eerst even de kredietgeschiedenis te controleren van de voorgaande bewoners van het pand. Mochten zij namelijk nog onbetaalde rekeningen open hebben staan, dan kan dit betekenen dat u met de negatieve kredietgeschiedenis van het pand wordt geassocieerd. 

4. Zorg voor een goede balans. Het is van belang dat er een goed evenwicht is tussen uw uitgaven en inkomsten. Zodra de eerste in de meerderheid is dan kan dat gezien worden als een belemmering om zaken met u te doen. Zorg er tevens voor de betalingen aan aandeelhouders kleiner zijn dan aan uw externe kredietverstrekkers. Hierdoor zorgt u voor een positief werkkapitaal, wat zeer van belang is bij de berekening van uw kredietscore.  

5. Behartig uw belangen. Het spreekt uiteraard voor zich dat u sneller uw rekeningen kunt betalen op het moment dat uw klanten u ook sneller betalen. Verfijn uw sales management om uw financiële kosten te optimaliseren en hierdoor ook uw krediet rating. Mocht u niet de resources of mogelijkheden hebben om zelf de volledige controle over uw financiën te onderhouden, dan is het een optie om dit te laten doen door een derde partij.