Lean Thinking in voorraadbeheer

Veel geld zit vast in (productie)voorraden. Overtollige voorraden brengen hoge kosten met zich mee. In deze blog wordt het Lean Thinking principe geprojecteerd op voorraadbeheer. Kan het principe u helpen om uw werkkapitaal te vergroten?

3 Min
31/08/2023
Chapter 1

Reduceer verspilling doormiddel van Lean Thinking

Kosten reduceren op het gebied van voorraadbeheer en het vrijmaken van werkkapitaal is belangrijk in tijden waarin het lastig is om financiering te verkrijgen. Hoewel iedere financial weet dat het aanhouden van voorraden veel geld kost, zien we in de praktijk dat bedrijven veel geld vast hebben zitten in voorraden. Dit zorgt voor een belasting van uw werkkapitaal.

Bij Lean Thinking draait alles om het definiëren van waarde en het reduceren van verspilling. Waarde toevoegen betekent alleen de dingen doen waar een klant voor wil betalen. Alles wat daar niet onder valt moet worden verwijderd uit de bedrijfsprocessen. Natuurlijk zijn er altijd zaken die echt niet kunnen wijken, maar wees kritisch!

Chapter 1

Principes Lean Thinking

Lean Thinking bestaat uit vijf basisprincipes. Hieronder leest u deze basisprincipes vertaald naar voorraadbeheer:

  1. Identificeer. Bepaal van elke dienst en/of product wat de klant waarde vindt toevoegen. Houd er rekening mee dat u dit niet kunt bepalen zonder input van uw klanten. Wie betaalt, bepaalt.
     
  2. Value stream mapping. Beschrijf het proces van klantvraag tot levering en bepaal van elke stap in het proces of het waarde toevoegt voor de klant of niet. Elimineer waar mogelijk de activiteiten in het proces die geen waarde toevoegen.
     
  3. Creëer een flow. Stilstand leidt tot (tussen)voorraden. Het aanhouden van voorraden kost geld.
     
  4. Creëer pull. Maak uw productie- of inkoopproces vraag gestuurd. Iets produceren of inkopen waar de klant nog niet om gevraagd heeft is een aanslag op uw werkkapitaal.
     
  5. Streef naar een perfect voorraadbeheer. De voorgaande vier stappen zijn onderdeel van het iteratief proces; constante aanpassing en optimalisatie. Plan-Do-Check-Act.
Chapter 1

Just-in-Time leveren is dé oplossing

Als we alle stappen bekijken vanuit de Lean Thinking gedachte, dan kunnen we concluderen dat het aanhouden van hoge voorraden zo goed als geen waarde toevoegt voor de klant. Maak niet de fout door te denken dat juist door een reserve voorraad u altijd in staat bent snel te leveren of een defect product snel kunt vervangen. Het aanhouden van de hoge voorraad zorgt er juist voor dat de fouten in uw processen gemaskeerd worden.

Just-in-Time leveren is waar u voor moet gaan. Dit is de oplossing voor het aanhouden van grote voorraden. Verbeter uw logistiek door middel van Vendor Managed Inventory. VMI is het uitbesteden van het voorraadbeheer aan uw leverancier. Lees in deze blog een zes-stappenplan naar Vendor Managed Inventory. Wanneer u zelf een producent van goederen bent, is het verstandig om te produceren volgens het Lean Manufacturing principe. 

Start vandaag nog met Lean Thinking, verklein uw voorraden op basis van het Lean Thinking principe en vergroot hiermee uw werkkapitaal, zodat u minder afhankelijk bent van externe financiers.

Whitepapers

De laatste best practices in credit, risk en data management.

B2B e-commerce gamechanger

Mis geen omzet meer in het weekend en in de avonduren.

Uw bedrijf slim financieren?

Alle mogelijkheden rondom alternatieve financiering.

Gerelateerde blogartikelen

De laatste trends in credit, risk en data management.