Artikel
Geschreven door Graydon
Posted on 18-04-2013

Payroll Works wint award voor snelst groeiende onderneming van Nederland

59 keer gelezen

De eigenaren van het Rotterdamse bedrijf MetrixLab en AFAS Holding uit Leusden, mochten beide een award aannemen voor de onderneming die de meeste keren is uitgeroepen tot FD Gazellen. De award voor het beste aanstormend talent ging naar de ondernemer achter het bedrijf YD Display Advertising Benelux uit Amsterdam.

Bekijk financiële informatie over de award winnaars

Landelijke trends

Ondanks de huidige economische onzekerheden zijn de snelle groeiers optimistisch over de toekomst. Bijna tweederde geeft aan nog geen last te ondervinden van een nieuwe crisis. Ook verwachten zij komen jaar nieuw personeel aan te trekken en hun investeringen voort te zetten (de helft gaat zelfs meer investeren). Verder rekent meer dan viervijfde op een verdere omzetgroei van gemiddeld 32%. Ook de winsten gaan volgens de bedrijven toenemen, deze stijgen zelfs naar verwachting harder dan de omzet.

Criteria

Dit jaar zijn er in totaal 239 bedrijven die voldoen aan de criteria voor de snelst groeiende bedrijven van nederland. Dit betekent dat deze bedrijven een omzetgroei van minimaal 20% over een periode van drie jaar hebben gehad. De omzetgroei is ononderbroken geweest over deze periode van drie jaar en in het eerste jaar heeft de omzet minimaal € 100.000,- bedragen. Het laatste jaar dient het nettoresultaat positief te zijn en in de voorgaande twee jaar maximaal één jaar verlieslatend. De nominaties zijn gerangschikt per regio en bedrijfsgrootte. Per groep is er een Gouden Gazellen benoemd: de award winnaar uit die categorie

Over FD Gazellen

Ook in 2011 presenteert Het Financieele Dagblad in samenwerking met Graydon de snelste groeiers van Nederland. Graydon stimuleert hiermee het ondernemerschap in Nederland en geeft het belang aan om zaken te doen met financieel gezonde organisaties.