Master Data Management
Terug naar overzicht
blog

Powerplay People genomineerd voor FD Gazellen

Powerplay People is genomineerd voor de #fdgazellen Awards. Wij behoren tot de 400 snelst groeiende bedrijven van Nederland! Zonder onze medewerkers was dit nooit gelukt. Onze dank is groot!

Bovenstaand stuk kwam ik tegen op tegen op LinkedIn. Het projectbureau Powerplay People van Marius van der Werff, Koen Mallee en Steven Furnee waar ik in mijn studententijd mijn zakgeld verdiende, behoort tot de top 400 snelst groeiende bedrijven van Nederland. Ik ben trots!!!

Maar wat is nou de visie van dit projectbureau, waar ik en veel van mijn andere vrienden zo graag voor wilden werken? Hoe word je genomineerd voor de FD Gazellen awards? Oprichter Marius van der Werff geeft hier graag antwoord op.Iedereen wilde altijd werken voor Powerplay People. Het was een projectbureau met ontzettend leuke opdrachten. Guerrilla acties wel te verstaan. Midden in de nacht werden we op pad gestuurd om de stad te bestickeren of te huur borden op panden te hangen die niet verhuurd gingen worden. Naast de guerrilla acties werkten we ook op veel horeca gelegenheden zoals het afscheid van Nout Wellink bij De Nederlandse Bank.

Marius, kun je mij wat meer vertellen over Powerplay People? Hoe is het bedrijf ontstaan?

Al vrij jong heb ik een aantal horeca gelegenheden helpen opzetten in Amsterdam. Ook heb ik veel geholpen bij grote horeca evenementen. Het grote probleem waar wij vaak tegen aan liepen, was het personeel dat we inhuurden. Er kwam een busje voorgereden met studenten die elkaar niet kenden en die alleen maar kwamen om uren te maken.

Vanuit mijn zolderkamer besloot ik het anders te doen. Ik wil een projectbureau waarbij we niet alleen handjes bieden, maar ook meedenkende personen. Door mijn grote netwerk had ik al vrij snel een aantal klanten. Daarnaast had ik een enorm studentennetwerk vanuit mijn studieperiode.

Wat vind je ervan dat Powerplay People genomineerd is voor de FD Gazellen awards?

Mooi!! Het is goed voor de moraal en het is leuk dat je externe waardering krijgt voor wat je doet. Zeker naar je medewerkers toe, zodat ze zien waar we samen aan werken.

Wat is de reden dat jullie zo snel groeien? Wat is jouw aandeel hierin?

We proberen in een verzadigde markt een andere insteek te kiezen. We kwamen er al snel achter dat een prijsvechter worden geen optie was. Klanten blijven dan ook altijd tussen jou en een ander switchen. We willen kwaliteit leveren. Dan kun je ook een hogere prijs vragen. Daarnaast zijn we niet branche specifiek. Voor ieder project kunnen wij een oplossing bedenken.

Mijn aandeel. Ik wil voorop stellen dat je dit niet zonder team kunt realiseren. Het is een team effort. Ik kan gelukkig heel veel business uit mijn netwerk halen. Ik ben constant bezig mijn mensen te motiveren en ze mijn visie mee te geven. Daarnaast organiseer ik veel borrels en evenementen om mijn mensen te binden en boeien.

Wil je deze groei door blijven zetten? En wat is jouw aanpak om deze groei door te zetten?

Deze groei willen wij zeker door gaan zetten. We zijn sinds kort gefuseerd met een projectbureau in Utrecht van Steven Furnee. Dit bureau heeft een stabiele opdrachtportefeuille. Die van ons heeft nog wel wat pieken en dalen. Door de fusie zit er een betere continuïteit in onze organisatie. Daarnaast zijn we druk bezig om kantoren te openen in Den Haag en Rotterdam. We merken dat daar ook enorm veel vraag is naar onze diensten. We denken echter dat wij daar voeten aan de grond moeten hebben om succesvol te zijn.

Hoe zorg je ervoor dat Powerplay People gezond is en blijft? Via welke kanalen dek jij je risico’s in?

We werken intern continu met budgetten. We stellen aan het begin van ieder jaar precies vast hoeveel we uit willen geven aan marketing, sales, kantoormedewerkers of kantoorruimte. Daar willen we dan ook absoluut niet van afwijken.

Momenteel maken we gebruik van een factoringmaatschappij. We willen eerst wat vet op de botten krijgen voordat we zelf het risico gaan inschatten. Op niet al te lange termijn willen we hier een andere oplossing voor hebben.

Wat zijn je tips aan andere snelle groeiers?

De hand op de knip houden. Niet te veel tijd besteden aan lange plannen, maar gewoon doen.  Zorg ervoor dat je je netwerk onderhoudt. Wanneer het mogelijk is, zoek de business dan dichtbij. Deze personen kunnen je af en toe wat meer ruimte geven en gunnen.

Dit artikel is geschreven in het kader van de FD Gazellen Awards 2013. Jaarlijks zetten het Financieele Dagblad en Graydon de snelst groeiende bedrijven van Nederland in de spotlight met deze onderscheiding. Deze bedrijven dragen sterk bij aan de werkgelegenheid en het herstel van de Nederlandse economie. Graydon steunt ondernemend Nederland bij hun uitdaging om snelle groei in goede banen te leiden en voorziet  de lezers tot aan de finale van de FD Gazellen via dit medium door middel van artikelen, onderzoeken en cases. Hierbij wordt vooral gekeken naar zaken als de juiste inzet van kennis en kapitaal om verdere groei te kunnen realiseren; het bedrijf financieel gezond te houden en de concurrentie voor te blijven.

Gelijkaardige publicaties