Artikel
Geschreven door Graydon
Posted on 03-07-2013

Risk & Compliance dossier in Management Scope

127 keer gelezen

Management Scope en Graydon werkten samen aan een Risk & Compliance dossier. Het dossier bestaat uit drie delen en is gepubliceerd in het mei nummer van Management Scope. Inmiddels staat het dossier ook online.

Interview met Pieter Jongstra: 'Transparantie is een stempel van kracht'

Marcel van Es, CEO van Graydon, interviewde Pieter Jongstra, voormalig CEO van Ernst & Young Nederland.

Volgens Jongstra moeten Risk en Compliance geïntegreerd zijn in de bedrijfsvoering. Omissies kunnen de ondergang betekenen.

> lees meer

Ronde Tafel: Wetgeving risicomanagement complex en onduidelijk

De herziene Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) zorgt voor veel discussie. Chief risk officer Petra van Hoeken, accountant Paul Dinkgreve, ceo Marcel van Es en notaris Remco Bosveld hebben er allen mee te maken. Gespreksleider Jan van de Poel, emeritus hoogleraar risk management aan de Universiteit Maastricht, gaat kritisch en bevlogen met hen in discussie over de kansen en risico’s van deze wet en de implicaties ervan voor bedrijven.

> lees meer

Opinieartikel Marcel van Es over risk & compliance

Ongelukken zijn vrijwel altijd te wijten aan meerdere oorzaken. Organisaties moeten hun beleid geïntegreerd aanpakken om te voorkomen dat risico’s uitgroeien tot calamiteiten.

Governance, Risk & Compliance (GRC) loont op meerdere vlakken en is niet meer weg te denken uit de hedendaagse corporate wereld. Wie zijn risico’s niet goed beheerst en regels niet naleeft, kan hard worden gestraft. Organisaties die vooroplopen in hun GRC-beleid, krijgen eerder het vertrouwen van de buitenwereld. Ze hebben een streepje voor. De kunst is om GRC slim, efficiënt en vooral geïntegreerd vorm te geven. Hoe?

> lees meer