Artikel
Geschreven door Peter van den Heuvel
Posted on 02-09-2013

September is Big Data maand

27 keer gelezen

In de maand september is 'Big Data' het thema van het Graydon blog. Natuurlijk haakt het blog in september ook in op actualiteiten, en blijven we trouw schrijven over het credit management vak. Maar de rode lijn door een groot deel van de blogs heen zal ‘Big Data’ zijn. Omdat nog niet iedereen helemaal bekend is met de terminologie en basisbegrippen, zal er binnenkort o.a. een whitepaper worden geplaatst die u introduceert in de wereld van Big Data.

Op het einde van de themamaand kunt u een whitepaper tegemoet zien die alle behandelde zienswijzen en facetten voor u samenvat: een leidraad voor nieuwe ideeën voor uw onderneming en een houvast met betrekking tot de toepassing van Big Data in het nieuwe ondernemingsjaar.
 

Van rage naar blijvende trend

Zoals ik in een eerder blog schreef, is de nieuwigheid van Big Data er inmiddels een beetje vanaf. De vraag is nu: hoe kan die kennelijk waardevolle informatie uit Big data onze processen en producten optimaliseren? Hoe is Big Data in verschillende sectoren en in verschillende domeinen toepasbaar? Wat zijn de best practices en wat doen uw collega’s in de markt met Big Data? Op al die vragen gaan we antwoord geven in de blogs.

De blogs zullen vanuit verschillende invalshoeken Big Data belichten; sommigen zullen een theoretisch karakter hebben, maar er zullen ook blogs worden geplaatst die bestaande toepassingen beschrijven. Ik wens u veel leesplezier en nuttige tips en ideeën. Ik kijk er in elk geval naar uit!
 

Uw reactie is belangrijk

Sinds begin juni staat het blog van Graydon online. De bedoeling van het blog is om u te informeren en te inspireren. Zijn er thema’s die u graag behandeld wilt zien? Laat het ons weten! Big Data conform, kunt u uw suggesties aan ons tweeten (Twitter account @GraydonNL). Ook vindt u ons op LinkedIn.