FD Gazellen
Terug naar overzicht
blog

Snelle groeiers gezocht voor FD Gazellen

Kansen zien, hard werken en tijdig innoveren: snelle groeiers kijken vooruit, durven hun kop boven het maaiveld uit te steken en blijven de concurrentie steeds een stapje voor. In 2014 belonen Het Financieele Dagblad en Graydon de snelst groeiende bedrijven van Nederland voor de elfde keer op rij met een FD Gazellen Award. De inschrijving is geopend!

Bekroning voor topondernemers

Met de jaarlijkse uitreiking van de FD Gazellen Awards stimuleren het Financieele Dagblad en Graydon sinds 2003 uitmuntend ondernemerschap. In de afgelopen tien jaar werden enkele duizenden bedrijven genomineerd. De nominaties worden elk jaar gerangschikt per provincie en omzetcategorie (klein, middelgroot en groot). De winnaars worden in de spotlights gezet en mogen zich een jaar lang FD Gouden Gazellen noemen. Deze felbegeerde titel levert de winnaars naast respect en waardering ook positieve media-aandacht op. Een FD Gazelle Award is de ultieme bekroning van topondernemerschap voor Nederlandse bedrijven.

Met de jaarlijkse uitreiking van de FD Gazellen Awards stimuleren het Financieele Dagblad en Graydon sinds 2003 uitmuntend ondernemerschap.

Ondernemen in crisistijd

De afgelopen jaren zijn niet de makkelijkste geweest voor ondernemers. Maar waar sommigen aan de recessie ten onder gingen, wisten anderen de crisisjaren in hun voordeel te gebruiken. Zij bleven geloven in hun onderneming, anticipeerden tijdig op nieuwe ontwikkelingen en wisten zich te onderscheiden van de concurrentie. Bedrijven die over een periode van drie jaar een omzetgroei van ten minste 20% wisten te behalen, komen ook dit jaar in aanmerking voor een felbegeerde FD Gazellen Award.

Voldoet u aan de criteria?

Naast het hoofdcriterium van een minimale omzetgroei van 20% in drie jaar dient uw bedrijf aan een aantal andere strikte voorwaarden te voldoen om een FD Gazelle te kunnen worden. Zo mag de omzetgroei niet onderbroken zijn, dient uw onderneming in het eerste jaar een minimale omzet te hebben gegenereerd van € 100.000 en moet uw bedrijf financieel gezond zijn. Om te controleren of u aan deze voorwaarden voldoet, checkt Graydon onder meer uw omzetcijfers, jaarcijfers en betaalgedrag in de Graydon database, met data van meer dan twee miljoen actieve Nederlandse bedrijven.

Om te controleren of u aan de FD Gazelle voorwaarden voldoet, checkt Graydon onder meer uw omzetcijfers, jaarcijfers en betaalgedrag in de Graydon database, met data van meer dan twee miljoen actieve Nederlandse bedrijven.

Wordt u een FD Gazelle?

Wist u over de boekjaren 2011, 2012 en 2013 een omzetgroei van ten minste twintig procent te behalen en denkt u in aanmerking te komen voor een FD Gazellen Award? Schrijf u direct in. Meldt u zich liever aan per mail of post? Stuur uw jaarrekening dan naar Graydon:

Graydon Nederland BV
t.a.v. FD Gazellen Awards
Postbus 12525
1100 AM Amsterdam
fdgazellen@graydon.nl

Wacht niet te lang: de inschrijving sluit op 26 augustus 2014.

Tips & tricks voor snelle groeiers

Vorig jaar stonden de FD Gazellen bij Graydon in teken van het thema ‘Snelle groei in goede banen leiden’. Onze specialisten publiceerden relevante artikelen om het bedrijfsleven te ondersteunen bij hun groeiambities en hun uitdagingen op de weg hiernaartoe. Lees alle tips & tricks op de FD Gazellen blogpagina.

Gelijkaardige publicaties