Master Data Management
Terug naar overzicht
blog

Steeds meer informatie, steeds minder kennis

Wie het internet wil uitprinten heeft zo’n 100.000 miljard A4-tjes nodig. Dat is een stapel papier van 500.000 kilometer. De grote uitdaging, ook voor Graydon: hoe maak je van al die ‘informatie’ bruikbare ‘kennis’?

Informatierevolutie

Wij hadden thuis een encyclopedie. Daar stond alles in wat er te weten viel, dacht ik als kind. De begrippen ‘informatie’ en ‘kennis’ vielen redelijk samen. Toen kwam het internet. Vandaag de dag verdubbelt de hoeveelheid informatie in de wereld elke twee jaar. Het aantal internetpagina’s dijt bijna sneller uit dan het heelal.

Paradox

Internet heeft gezorgd voor een informatieparadox. Er is oneindig veel data beschikbaar, maar deze is steeds minder toegankelijk en vindbaar. Miljarden webpagina’s zweven in de cloud. Maar hoe gebruik je de data op het web ook voor jouw informatiebehoefte? Informatie leidt niet meer automatisch tot kennis, laat staan tot meer inzicht. Het is het verhaal van de bomen en het bos, de zandkorrels en het strand…

Informatie leidt niet meer automatisch tot kennis, laat staan tot meer inzicht.

Filteren

Voor informatieleveranciers zoals Graydon betekent dit een ingrijpende verandering. Onze corebusiness blijft bedrijfsinformatie – meer dan een eeuw de basis onder dit bedrijf – maar onze toegevoegde waarde ligt steeds meer in het ontsluiten van relevante data voor specifieke bedrijven. Wij investeren veel in ICT-systemen die informatie kunnen filteren, analyseren en verrijken. Samengevat kun je zeggen: Graydon maakt van ‘informatie’ weer ‘kennis’. Lees hier meer over de kracht van data.

Gratis

Nog even terug naar de encyclopedie van weleer. Dat was niet alleen een noodzakelijk bezit voor gezinnen met schoolgaande kinderen, het was ook een kostbaar bezit. Die boeken werden in termijnen betaald. Ook dat is een groot verschil met nu. Informatie lijkt bijna gratis geworden. Wat betekent dat voor de kwaliteit van informatie? Daarover gaat een volgend blog.

Wilt u meer weten over veilig en transparant zakendoen? Ga dan direct naar ons download center en download gratis onze eBooks en Whitepapers!
Ga naar download center

Gelijkaardige publicaties