Webservices
Terug naar overzicht
blog

Webservices.nl integreert Graydon data op unieke wijze

Voorkomen van risico's in betaalprocessen

De nieuwe diensten verbeteren veel bedrijfsprocessen. Zo voorkomt de hoge voorspellingswaarde van de kredietcheck onnodige risico’s in betaalprocessen. Het opvragen van informatie over alle tekenbevoegde personen binnen een onderneming, maakt het mogelijk te controleren of contracten juridisch wel geldig zijn. Om te checken of een organisatie betrouwbaar of malafide is, biedt het opvragen van de gehele organisatiestructuur inclusief moeders, zusters en holding, veel duidelijkheid.

Graydons uitgebreide arsenaal aan bedrijfskenmerken

De kredietbeoordelingen van Graydon zijn gebaseerd op de meest complete en actuele bedrijvendatabase van Nederland met 2 miljoen actieve bedrijven. Naast een eigen team van 50 onderzoekspecialisten, wordt informatie van publieke bronnen zoals de KvK en rechtbanken meegenomen evenals de betaalervaringen van miljoenen bedrijven via de grotere ondernemingen van Nederland. Relevante jaarrekeningen worden verwerkt, evenals financiële updates van bedrijven zelf. Met jaarlijks 40 miljoen mutaties en de jaarlijkse verrijking met 30 miljoen betaalervaringen is dit een zeer actuele database.

Prijsmodel afgestemd op databehoefte

Webservices.nl biedt elementen uit de Graydon database aan als losse diensten en is hiermee uniek in Nederland. Doordat data als losse elementen zijn op te vragen, betalen klanten alleen datgene wat ze nodig hebben. Hierdoor zijn de data zeer voordelig beschikbaar.

Data oproepen in de gewenste applicatie

Webservices.nl zorgt ervoor dat gewenste bedrijfskenmerken met een beperkte handmatige invoer direct opvraagbaar zijn in de gebruikte applicatie. Voorbeelden hiervan zijn CRM, ERP, administratiesoftware, website en webshops. Een eenmalige koppeling (via XML) aan deze systemen maakt het keer op keer mogelijk data over klanten te verrijken, te valideren en te normaliseren. Naast informatie van Graydon biedt Webservices.nl op deze manier ook informatie over consumenten, adressen, vastgoed en voertuigen aan.

Over Webservices.nl

Webservices.nl is een full service dienstverlener op het gebied van online verrijking en validatie van data. Sinds de oprichting in 2004 heeft Webservices.nl al meer dan 10.000 gebruikers. Het valideren van data is mogelijk met verschillende gegevens, waaronder informatie over adressen, bedrijven, geografische coördinaten, kadastrale informatie, kredietwaardigheid van consumenten en bedrijven en voertuigdata. Hiervoor worden data ontsloten van o.a. TNT/Cendris, KvK, Kadaster, NBWO, Human Inference, Dun&Bradstreet, Graydon, CreditSafe, RiskSolutions, Falk, Geodan en Addressdoctor.

Gelijkaardige publicaties