Master Data Management
Terug naar overzicht
blog

Wetswijziging incassokosten

Incassokosten incassowet

Vanaf 1 juli 2012 geldt er een wetswijziging waarbij de hoogte van de incassokosten is gemaximeerd. Consumenten die hun rekeningen te laat betaald hebben krijgen hierdoor meer duidelijkheid over de te verwachten incassokosten. De nieuwe wet is ook geldig voor bedrijven waarbij de incassokosten niet zijn opgenomen in de algemene voorwaarden. De wetswijziging bepaalt hoeveel u mag factureren voor het innen van onbetaalde facturen, en wordt procentueel berekend over de hoofdsom.

Verplichte aanmaning

Na het bereiken van de verzuimdatum van de factuur bent u verplicht een aanmaning te sturen. Hieruit moet duidelijk worden dat de debiteur veertien dagen de tijd heeft om zonder extra kosten te betalen. Daarnaast moet benoemd worden wat de incassokosten bedragen als de debiteur niet op tijd betaalt.

Klik hier om te zien of uw facturen onder de WIK vallen. En lees hier wat er precies voor u verandert.

Meer informatie

Graydon faciliteert bedrijven om eenvoudig aan de nieuwe wetgeving te voldoen door de verplichte aanmaning te versturen. Heeft u interesse hiervoor, of wilt u meer informatie over de wetswijziging incassokosten? Neem contact op met uw accountmanager of met één van onze adviseurs via 020 - 567 97 50

Gelijkaardige publicaties