Artikel
Geschreven door Brit Williams
Posted on 18-12-2013

Zo zorgt u voor meer omzet tijdens de kerst...

40 keer gelezen

De kerstperiode is een topperiode voor zelfstandigen en het mkb. Het is een uitgelezen moment om nieuwe business te genereren en potentiële klanten kennis te laten maken met uw zaak. Hieronder vindt u vijf tips om maximaal te profiteren van deze periode.

1. Zorg voor een onweerstaanbaar aanbod

Presenteer potentiële klanten an offer they can’t refuse. Snijden in uw prijzen lijkt misschien drastisch, maar het zal helpen om de aandacht te vestigen op uw producten of diensten. U zult er ook effectief nieuwe klanten mee over de streep trekken. En dat zal uw verkoop op lange termijn ten goede komen.

2. Communiceer met uw klanten via social media

Gebruikt u geen social mediakanalen, dan mist u de kans om een relatie aan te gaan met uw klanten. U mist daarmee ook de mogelijkheid om hen op de hoogte te brengen van uw aanbod. Informeer hen op een slimme en creatieve manier en plaats uw acties op uw website.

3. Praat met uw klanten

Spreek mensen aan in uw winkel. De kerstperiode is een uitstekende gelegenheid om een persoonlijk gesprek aan te knopen en de menselijke kant van uw zaak te tonen. Op die manier krijgt u directe en eerlijke feedback. Met die kennis kunt u uw dienstverlening verbeteren.

4. Zorg voor een buitengewone klantenservice

Biedt een uitzonderlijke dienstverlening aan en laat een blijvende indruk na. Zelfs een klein gebaar, zoals een cadeautje of een kop koffie, kan ervoor zorgen dat mensen uw zaak met een positief gevoel verlaten. Ook al kopen ze niets, die positieve perceptie nemen ze met zich mee.

5. Start een loyaliteitsprogramma

Levert u nog geen klantenvoordeel? Dan is de kerstperiode hét moment om daarmee te starten en snel een aantal klanten aan u te binden. Moedig hen aan om mee te doen aan uw klantenvoordeel. Misschien door hen meteen een extra aanbieden te geven. Leg hen ook uit welke voordelen er in de toekomst aan verbonden zijn. Zo stimuleert u uw klanten om trouw te blijven en zorgt u voor een relatie.