Graydon Decision Model

Uniforme beoordeling van al uw zakenrelaties

Dankzij het Decision Model bent u niet langer afhankelijk van specialisten, die bedrijfsgegevens en jaarrekeningen subjectief (op  basis van bijvoorbeeld individuele kennis en humeur) analyseren. Wanneer de scores eenmaal vastliggen, kan iedereen ermee aan de slag om zakenrelaties op dezelfde manier te beoordelen.

Klantacceptatie voortdurend optimaliseren

Maar het blijft niet bij één statisch model. Op basis van uw ervaringen evalueert u uw business rules en stuurt u voortdurend bij. De creatie van meerdere modellen laat u toe om een acceptatiebeleid te bouwen naargelang sector, bedrijfstype of uw risk-appetite.

Snel en efficiënt acceptatiebeleid

Elke klant die vandaag een bestelling wil plaatsen, verwacht dat hij zo snel mogelijk geholpen wordt. Het is niet langer aanvaardbaar om uren (of zelfs dagen) te besteden aan de acceptatie van een klant. Snel en efficiënt beslissen over een nieuwe aanvraag hoort bij het onboarding proces. Een positieve eerste indruk nalaten, is de eerste stap om van je klant een happy customer te maken.

Kredietrapport

Wanbetaling voorkomen

Voor u een klant op rekening levert, wilt u er ook zeker van zijn dat u betaald wordt. Het Graydon kredietrapport verschaft u snel inzicht in de financiële situatie op basis van de meest kwalitatieve credit scores in de markt. Zo voorspellen wij 90% van de faillissementen al een jaar van tevoren, zodat u wanbetalers herkent en u afschrijvingen kunt voorkomen.

Benchmarking: vergelijk uw klant met de markt

Een rapport biedt u direct inzicht in de scores van uw klant. Maar in een slechte markt loont het ook zeker de moeite om uw klant af te zetten tegen de rest van de branche. Wellicht steekt uw klant er in een benchmarkrating juist positief bovenuit.

Inzicht in risico- en groeipotentieel

Alle beschikbare informatie in één rapport geeft u een genuanceerd beeld van uw zakenrelatie. Zowel in de risico’s als in het groeipotentieel. Het geeft u ook de mogelijkheid om, ondanks eventuele risico’s, in een breder perspectief te onderhandelen.

Internationaal kredietrapport

Inzichten met lokale kredietinformatie

Internationaal zakendoen vereist kennis van de lokale markt. Graydon beschikt over een wereldwijd netwerk van partners ter plaatse. Hierdoor krijgt u altijd diepgaand inzicht in de actuele kredietwaardigheid van uw internationale klant.

Snelle en betrouwbare internationale inzichten

Internationaal zakendoen kent geen grenzen. Grijp goed geïnformeerd kansen op de internationale markt. En krijg met credit checks snel toegang tot bedrijfsinformatie over alle bedrijven ter wereld.

Toegewijd team van internationale analisten

Internationaal zakendoen brengt onbekende vraagstukken met zich mee. Graydons team van toegewijde analisten staat altijd voor u klaar en helpt u met de analyse van uw informatie. U krijgt een vast aanspreekpunt, gespecialiseerd in internationale bedrijfsinformatie.

Geautomatiseerde beoordelingen

Snel en uniform acceptatieproces

Voordat u producten of diensten levert, wilt u er zeker van zijn dat de rekening ook betaald wordt. Maar elke klant individueel checken is tijdrovend. Door uw beoordelingsproces te automatiseren, bespaart u tijd, sluit u menselijke fouten uit en creëert u een uniform beleid.

Bepaal zelf de risicocriteria en beslismodellen

Ieder bedrijf is uniek. U bouwt zelf de criteria in van de automatische credit checks. Zo heeft u zelf in de hand hoeveel risico’s u neemt en tegen welke voorwaarden.

Reduceer afschrijvingen

Met geautomatiseerde beoordelingen ziet u direct of een bedrijf aan haar betalingsverplichting kan en wil voldoen. Zo heeft u minder last van wanbetalers en reduceert u het aantal afschrijvingen op uw balans.

Soepele implementatie

Graydon koppelt een volledig geautomatiseerd systeem aan uw database. Met minimale ICT-inspanningen van uw kant beschikt u over de meest actuele bedrijfsdata van Nederland.