Veilig starten met internationaal ondernemen in 10 stappen
Terug naar overzicht
blog

Veilig starten met internationaal ondernemen in 10 stappen

Internationaal ondernemen brengt vaak net iets meer risico’s met zich mee dan zakendoen dichter bij huis. Deze risico’s kunnen u er zelfs van weerhouden om over de grens zaken te doen.

En dat terwijl internationale handel veel kansen biedt. Belangrijk is om in ieder geval niet meteen te hard van stapel te lopen en eerst goed uit te zoeken met wie u eigenlijk in gesprek of zelfs in zee gaat.

Internationaal ondernemen: contact leggen

Het leggen van betrouwbare contacten in het buitenland is een goed begin van uw zakelijke buitenlandavontuur. Maar ook meteen een van de lastigste stappen. U moet communiceren in een andere taal, krijgt te maken met lokale gebruiken, een andere cultuur, met voor u onbekende wet- en regelgeving, noem maar op. Allemaal factoren die het er niet makkelijker op maken om een bedrijf te leren kennen. Het is dus zaak om, voordat u met iemand in zee gaat, te bepalen of het om een betrouwbare partij gaat.

Oprechte interesse versus oplichters

Maar hoe weet u nu of u te maken heeft met een oplichter of een bedrijf dat oprechte interesse heeft in zakendoen? Aan de hand van onderstaande 10 stappen bepaalt u zelf of u te maken heeft met een betrouwbare partij:

AFB_IB_Stappenplan_NL.jpg

De risico’s van internationaal ondernemen

Zakendoen in het buitenland kan heel gunstig zijn voor uw onderneming. Denk aan het realiseren van groei en het vergroten van uw afzetmarkt. Er zitten echter ook diverse risico’s aan vast. Wat zijn de grootste risico’s die u loopt en hoe kunt u zich hiertegen beschermen? In de ePaperHoe vermindert u de risico’s bij internationaal ondernemen?” hebben we dit voor uw op een rij gezet.

Download ook de checklist voor veilig internationaal ondernemen. Hierin vinkt u af welke stappen u zet voordat u zich op de internationale markt begeeft. 

Gelijkaardige publicaties