press release

Samenwerking Koninklijke Hibin en Graydon

Amsterdam, 9 februari 2021 - Koninklijke Hibin, netwerk van de bouwtoelevering, is een samenwerking aangegaan met Graydon. Met deze samenwerking krijgen Hibin-leden op een laagdrempelige manier toegang tot kredietinformatie en andere bedrijfsinformatie.

Graydon is van oudsher zeer sterk in de bouwsector en beschikt over veel kennis en data. Dankzij de samenwerking met Graydon kunnen Hibin-leden snel de financiële gezondheid controleren van klanten en andere zakenrelaties. Informatie van Graydon geeft bijvoorbeeld inzicht in de geadviseerde kredietlimiet, het betaalgedrag, kans op faillissement en de groeiverwachting.

“We zijn blij dat we met de samenwerking met Koninklijke Hibin de leden een laagdrempelige toegang kunnen bieden tot onze bedrijfsinformatie. Zo kunnen ze toch kredietinformatie opvragen of compliance checks uitvoeren zonder dat ze vastzitten aan verdere verplichtingen”, aldus Jeroen Melkert, Account Director bij Graydon.

“De samenwerking met Graydon faciliteert onze leden op een eenvoudige manier met bedrijfsinformatie. Met de mantelovereenkomst die we met Graydon hebben gesloten, kunnen we onze leden bovendien financieel voordeel bieden", aldus Hibin-directeur Peter van Heijgen.

Over Koninklijke Hibin

Koninklijke Hibin richt zich als netwerk van de bouwtoelevering op arbeidvoorwaarden (cao en arbeidsvoorwaarden),  lobby en belangenbehartiging, advisering, en ondersteuning van leden op het gebied van wet- en regelgeving, sociale aangelegenheden, kennisontwikkeling,  logistiek, verduurzaming en circulariteit en ICT/digitalisering. Hibin is in 1905 opgericht en ontving in 2005 het predicaat koninklijk.