Home / Graydon API / Compliance check

Compliance check

Beveilig uw bedrijf tegen potentiële bedreigingen

Het beveiligen van uw business tegen potentiële bedreigingen kan soms een probleem zijn. De Graydon Compliance Check API zorgt dat u op tijd en automatisch notificaties krijgt, zo bent u altijd geïnformeerd en kunt u adequaat reageren op kritische bedrijfsbeslissingen voordat het te laat is.

Met de Compliance Check API van Graydon kunt u compliance gegevens integreren in uw eigen systemen. Als u wettelijk verplicht bent om regelmatig nieuwe of bestaande relaties te screenen of als u een risicoanalyse binnen uw organisatie wilt insluiten, gebruik dan de Graydon Compliance Check API. De API biedt u een geavanceerde informatie om de gewenste risicobeperking toe te passen.

De Graydon Compliance Check API bestaat uit de volgende drie checks:

  • PEP Check: de term ‘politically exposed person” (PEP) beschrijft een persoon met een prominente publieke functie. Een PEP-status kan een verhoogd risico op potentiële betrokkenheid bij omkoping en corruptie betekenen. De PEP-controle identificeert de persoon op PEP-status, zodat u kunt beslissen over de mogelijke risico’s en de volgende stappen.
  • Sanctielijst Check: deze check controleert UBO’s en overige bestuurders op aanwezigheid op internationale sanctielijsten. Een positieve uitkomst kan betekenen dat het in bepaalde gevallen verboden is om zaken te doen met deze bedrijven.  
  • Adverse Media Check: kranten worden gemonitord op informatie met betrekking tot illegale activiteiten, zodat UBO’s en overige bestuurders  gekoppeld kunnen worden aan negatieve berichtgeving.

Bekijk de leaflet