Home / API - integraties / Risk & Compliance API

Risk & Compliance API

Voldoe aan snel, efficiënt en op uniforme wijze aan wet -en regelgeving. De audit trail wordt geborgd in uw eigen omgeving.

Wij stellen u in staat om uw risicobeleid en audit trail op te stellen in uw eigen omgeving. De Graydon Risk & Compliance API zorgt dat u natuurlijke personen kunt controleren op negatieve pers, PEP- en sanctielijsten. Zo voldoet u aan uw onderzoeksverplichting en ontvangt u hiervan een audit trail.

Met de Risk & Compliance API van Graydon kunt u compliance gegevens integreren in uw eigen systemen. Als u wettelijk verplicht bent om regelmatig nieuwe of bestaande relaties te screenen of als u een risicoanalyse binnen uw organisatie wilt insluiten, gebruik dan de Graydon Risk & Compliance API. De API biedt u op geavanceerde wijze informatie om de gewenste risicobeperking toe te passen.

De Graydon Risk & Compliance API bestaat uit de volgende checks:

  • Het identificeren van bedrijven
  • Het controleren en verifieren van de UBO’s en Pseudo UBO’s

Voer een aanvullende compliance check uit met:

  • PEP Check: de term ‘politically exposed person” (PEP) beschrijft een persoon met een prominente publieke functie. Een PEP-status kan een verhoogd risico op potentiële betrokkenheid bij omkoping en corruptie betekenen. De PEP-controle identificeert de persoon op PEP-status, zodat u kunt beslissen over de mogelijke risico’s en de volgende stappen.
  • Sanctielijst Check: deze check controleert UBO’s en overige bestuurders op aanwezigheid op internationale sanctielijsten. Een positieve uitkomst kan betekenen dat het in bepaalde gevallen verboden is om zaken te doen met deze bedrijven.  
  • Adverse Media Check: kranten worden gemonitord op informatie met betrekking tot illegale activiteiten, zodat UBO’s en overige bestuurders  gekoppeld kunnen worden aan negatieve berichtgeving.

Bekijk de leaflet