Akse Media

Lees hier de klantcase van Akse Media

       “Door de Graydon data is onze organisatie sterker geworden en zijn wij aanzienlijk gegroeid.”

       Geke Ruiter, Directeur

Vraag aan Graydon

Akse media is al ruim 20 jaar de specialist in het uitgeven van gemeentegidsen. In 2011 ontstond het idee om een landelijk dekkende app te maken, met een database van 1,5 miljoen adressen. Geke Ruiter: “Zelf waren we al in het bezit van de data van ondernemers die al in onze gemeentegidsen stonden. Deze gegevens controleren wij jaarlijks en zijn dus altijd up to date. We waren echter nog op zoek naar een partij die ons de ontbrekende data kon leveren én ons kon helpen bij het up to date houden van deze gegevens. Op die manier kan iedereen altijd de juiste informatie vinden over ondernemers in hun gemeente”.

  • Datalevering
  • Data up to date houden

Hoe helpt Graydon?

“Graydon leverde ons de ontbrekende adressen. Bovendien hebben we met Graydon Database Management de perfecte oplossing in huis: wanneer er een nieuw bedrijf ingeschreven staat bij de KvK dan komt deze automatisch in onze database. Ook wordt deze data regelmatig gezuiverd en ontdubbeld. Dit is mede mogelijk gemaakt door een goede samenwerking tussen onze programmeurs en die van Graydon. Omgekeerd gebeurt hetzelfde. Wanneer wij de gemeentegids geactualiseerd hebben geven wij eventuele wijzigingen aan Graydon door. Een win-win situatie dus. Een aantal keer per jaar gebeurt het dat ik meer wil weten over een bedrijf waarmee ik zaken wil doen. Dan ontvang ik van de accountmanager bij Graydon een kredietrapport waarin ik niet alleen algemene gegevens, maar ook financiële gegevens zoals het betaalgedrag terugvindt.”

  • Database Management
  • Kredietrapporten

Resultaten

Ruiter: “De samenwerking met Graydon heeft ons een stuk sterker en groter gemaakt. Doordat wij in het bezit zijn van complete en actuele data geeft dit ons vaak een aanzienlijke voorsprong bij de gunning van gemeentes. Wat ook leuk is om te vermelden, is dat wij in 2011 in Den Helder ondernemer van het jaar zijn geworden. Hierbij heb ik in de speech nog verwezen naar onze database. Zonder deze database hebben wij de weg naar de digitale wereld nooit kunnen inslaan.”                                                      

Download hier de klantcase van Akse Media