Boonzaaijer en Merkus

Lees hier de klantcase van Boonzaaijer en Merkus

          ‘Graydon biedt ons toegang tot een unieke database met alle informatie over UBO’s en PEP’s.'
          Winfred Merkus, Vennoot eigenaar

Bekijk de video

Vraag aan Graydon

Merkus: “Wij zijn een accountantskantoor gelegen in Bilthoven en verlenen onze accountants- en belastingadviesdiensten aan MKB-ondernemingen. Als accountantskantoor hebben wij te maken met vele regels. Een daarvan is de Wwft: de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financiering van Terrorisme. Een van de eisen van deze wet is dat je als opdrachtnemer steeds onderzoek doet naar de uiteindelijke eigenaar van de onderneming die je als klant hebt, de zogenaamde UBO. En daarnaast moet je ook vaststellen of deze UBO een Public Exposed Person (PEP) is. Hierbij ga je na of deze persoon op allerlei manieren in de media terecht is gekomen. Het onderzoek dat uit de wet wordt verlangd hebben we altijd zelf gedaan. Dit was echter niet efficiënt, ongestructureerd en dit leverde onduidelijke informatie. Zo zijn we bij Graydon terechtgekomen.”

De uitdagingen:

  • Wie is de UBO bij de onderneming die men als klant heeft?
  • Is deze UBO een Public Exposed Person (PEP)?

Hoe helpt Graydon?

Merkus: “Graydon biedt ons toegang tot een unieke database met alle informatie over deze UBO’s en PEP’s. Zij informeren ons direct over iedere mutatie in de media, bijvoorbeeld als gevolg van fraude, en over allerlei andere zaken. Zo weten wij altijd wat er speelt omtrent onze klanten.”

De oplossingen:

  • Customer Due Diligence

Resultaten

“Een van de gevolgen van de efficiënte samenwerking met Graydon is tijdsbesparing,” aldus Merkus. “In een dienstverlenend bedrijf is dit heel belangrijk want dit levert twee voordelen op: De rekening voor de klant zou omlaag kunnen en we hebben meer tijd om hoogwaardige adviesdiensten te leveren aan onze klant.”

De resultaten:

  • Tijdsbesparing
  • Uniformiteit
  • Kostenverlaging

Download hier de klantcase van Boonzaaijer en Merkus