Van de Ven Accountants

Bekijk hieronder de klantvideo van 'Van de Ven Accountants'

Jack Biemans, registeraccountant bij Van de Ven Accountants, legt in deze video uit hoe het bedrijf de Customer Due Diligence oplossingen van Graydon gebruikt om aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) te voldoen.

Bekijk de video

Vraag aan Graydon

Jack Biemans: “Van de Ven Accountants wil het risico van haar klanten kunnen inschatten en de integriteit van deze klanten toetsen. Hier hanteerden wij voorheen procedures voor, echter met de invoering van de Wet ter voorkoming van witwassen (Wwft) was meer nodig dan dat we intern efficiënt uit kunnen zetten. Daarom zijn wij in contact gekomen met Graydon.”

Hoe helpt Graydon?

“Graydon lost ons probleem op het gebied van de Wwft op. We hebben al onze klanten uit ons CRM pakket geëxporteerd, dit bestand heeft Graydon geanalyseerd waarna wij een rapportage ontvingen met de bijzonderheden. Hierdoor voldeden we voor de bestaande klanten direct aan de Wwft. Daarnaast gebruiken we Graydon bij de acceptatie van nieuwe klanten. We vragen dan een krediet- en relatienetwerk rapport op van de potentiële klant en kijken welke uitzonderlijke zaken hieruit naar voren komen. Dit bewaren we in ons digitaal dossier, waardoor we ook voor de klantacceptatie onze verantwoording kunnen afleggen.”

Resultaten

“Als belangrijkste resultaat noem ik de efficiëncyslag in het traject van de periodieke toets van klanten. Voorheen maakte het onderdeel uit van het werkprogramma van een controleopdracht. Hier was de relatiebeheerder toch veel tijd mee kwijt én hierbij was het niet altijd zeker of we dan voldeden aan de eisen die de Wwft stelt. Door de samenwerking met Graydon werken we snel en efficiënt, en voldoen we ook nog eens aan de wet- en regelgeving.”

Download de klantcase van Van de Ven Accountants