Home / Analytics / Analytics

Analytics

Krijg grip op toekomstige kansen en risico’s

Als bedrijfsinformatiespecialist beschikt Graydon over een enorme database met gestructureerde en ongestructureerde data. Door deze data te ontsluiten, te ordenen en te combineren maken we voorspellende analyses, modellen en scores op het gebied van big data, data science en machine learning. Dit levert bruikbare informatie op die u in staat stelt om beter zakelijke beslissingen te nemen en uw business te laten groeien.

Inzichten door data

Groeiende bedrijven maken slim gebruik van hun gegevens. Waar liggen de kansen? Welke bedrijven hebben potentie? Deze informatie is echter niet altijd even makkelijk te ontsluiten. Daarom werken we graag samen met u aan speciaal voor u ontwikkelde nieuwe analyses of voorspelmodellen, die u de voorspellende inzichten bieden die u nodig heeft om succesvol zaken te doen.

Onze nieuwste analyses specifiek afgestemd op uw situatie, wensen en behoefte. Dit zijn bijvoorbeeld op maat gemaakte segmentatieoplossingen die u inzicht bieden in de kansen en risico’s binnen uw klantportefeuille of de groeikansen binnen uw (potentiële) afzetmarkt(en).

Datagedreven Analytics

  • Graydon Marktanalyse: De Graydon Marktanalyse geeft inzicht in uw marktpositie, uw marktpotentieel en de trends binnen deze markt. Ook wordt de marktpenetratie geïdentificeerd en wordt vastgesteld wie uw meest interessante prospects zijn, gebaseerd op de karakteristieken van uw huidige (top)klanten.
  • Graydon Klantacceptatie-analyse: Met de Graydon Klantacceptatie-analyse kijkt u terug op uw eigen klantacceptatiebeleid en identificeert u eenvoudig aanpassingen om uw beleid te optimaliseren.
  • Graydon Leveranciersanalyse: Met de Graydon Leveranciersanalyse krijgt u inzicht in zowel individuele leveranciers en uw totale portefeuille. Daarnaast krijgt u inzicht in het groeipotentieel in de toekomst, en ontdek de mogelijkheden.
  • Graydon Vestigingsanalyse: Wilt u een nieuwe vestiging openen of wilt u uw huidige vestigingen ten opzichte van elkaar vergelijken? Met de Graydon Vestigingsanalyse geven wij u inzicht in hoe u vestigingen presteren. 
  • Graydon Sectoranalyse: Wilt u inzicht in de ontwikkeling van de voor u belangrijkste marktsegmenten? Maak dan gebruik van de Graydon Sectoranalyse, krijg inzicht in hoe een sector presteert ten opzichte van een gemiddeld Nederlands bedrijf.

Scores

  • Graydon Groeiverwachting: De Graydon Groeiverwachting geeft de verwachte groei aan van de totale activa van bedrijven en branches in de komende 12 maanden. Hiermee krijgt u het groeipotentieel van zowel uw klantportefeuille als interessante prospects inzichtelijk.
  • Graydon Kans op opheffing: De Graydon Kans op opheffing voorspelt hoe waarschijnlijk het is dat bedrijven in de komende 12 maanden ophouden te bestaan. Zo kunt u onverwacht omzetverlies voorkomen.

Contact

Meer informatie over deze oplossingen kunt u contact met ons opnemen via verkoop@graydon.nl of 020 567 97 50. Bekijk hier de meest gestelde vragen over Analytics.