Graydon heeft een rijke ervaring in het bieden van bedrijfsoplossingen om risico’s te minimaliseren en opportuniteiten te maximaliseren. Dit realiseren we door ondernemingen specifieke zakelijke informatie aan te leveren. Graydon is rotsvast overtuigd van de kracht van transparantie. Openheid leidt tot vertrouwen tussen zakenpartners. Maak kennis met onze geschiedenis, missie en visie. 

Onze geschiedenis

1862: In Amsterdam wordt het allereerste handelsinformatiekantoor van Nederland opgericht onder de naam Wijs, Muller & Co. 

1888: Pieter Van der Graaf en W.C. van Abcoude Van der Graaf richten een kredietinformatiedienst in Rotterdam en later in Amsterdam (1909) op. 

1945: Van der Graaf neemt Wijs, Muller en Co. over. Adriaan van Nooij verlaat het bedrijf en start een nieuwe onderneming, die later de naam nv Dongelmans krijgt. 

1981: In België richt René De Maeyer samen met nv Dongelmans een nieuw handelsinformatiekantoor op. Dit krijgt de naam Dongelmans International.  

1986: De twee handelsinformatiekantoren Van der Graaf & Co en Dongelmans fuseren en krijgen zowel in België als in Nederland de naam Graydon.  

1987: Graydon neemt in Londen het informatie-agentschap Amalgamated Trade Protection over. De start van Graydon UK is een feit.  

1988: Graydon introduceert een geautomatiseerd kredietrapport. Rapporten worden voortaan rechtstreeks vanuit de financiële databank gegenereerd. 

1991: Graydon, dat ook incassodiensten aanbiedt, introduceert een nieuw debiteurensysteem waarbij automatisch acties getriggerd en uitgevoerd worden. 

1997: Graydon biedt online kredietrapporten aan via het internet. 

2005: Graydon introduceert Web services. Via deze nieuwe technologie kunnen de IT-systemen van klanten rechtstreeks communiceren met de Graydon databank. 

2015: Graydon heeft zich ontwikkeld tot een bedrijfsinformatiespecialist op het vlak van financiële informatie, marketing informatie, risk & compliance en incasso.   

Graydon heeft vanaf de start geloofd in de kracht van bedrijfsinformatie. Door bedrijven relevante informatie te bieden, kunnen zij betere zakelijke beslissingen nemen en kunnen ze hun concurrentiepositie verstevigen.  In een wereld die gedomineerd wordt door technologie, is het onze ambitie om ons te onderscheiden door een innovatief vermogen en door het leveren van betrouwbare zakelijke informatie. 

Meer over onze missie & visie

We zijn vandaag omgeven door data. Deze data krijgt echter pas waarde als ze wordt opgeschoond, gevalideerd en verrijkt met informatie uit verscheidene andere bronnen. Maar daar stopt het bij Graydon niet. Door deze bewerkte en verrijkte informatie te interpreteren, kunnen we waardevolle economische, financiële en commerciële inzichten genereren die u in staat stellen om betere zakelijke beslissingen te nemen. We leveren u niet alleen de informatie, maar we zijn ook graag een business partner voor u die helpt waarde te creëren.

De effectiviteit van zakelijke beslissingen kan sterk beïnvloed worden door gebruik te maken van de juiste zakelijke informatie. Wij streven ernaar om onze klanten hierbij dagelijks te helpen. Of u nu nood hebt aan financiële of commerciële informatie, de bedrijfsinformatie van Graydon stelt u in staat om op uw risico’s te anticiperen en ze te verkleinen, u te helpen met compliance zaken en uw zakelijke reputatie te beschermen. Daarnaast helpen wij u om trends en marktopportuniteiten te identificeren. Doordat u hierop in een vroeg stadium kunt inspelen, kunt u uw concurrentiepositie verbeteren.

Graydon heeft als doel om een speelveld te creëren waarin organisaties floreren en economieën welvarend zijn.