Monitoring

Voor klanten en leveranciers, voor kansen en risico's.

Vandaag staan marges langs alle kanten onder druk. Zo’n 30% van alle facturen wordt te laat betaald. 10% daarvan wordt helemaal nooit betaald. Een gegeven waar ondernemers rekening mee moeten houden. Want wanbetalingen kunnen op hun beurt financieel gezonde ondernemingen bedreigen. Monitoring kan echter veel onheil voorkomen. Daarnaast biedt monitoring ook kansen.

analytics
Monitoring

Probeer twee maanden gratis

Het is essentieel om te weten waar risico's liggen en om kansen te kunnen identificeren. Wees er zeker van dat u een volledig beeld heeft door uw portfolio te monitoren.

Meld u aan voor een proefabonnement

Monitoring

Graydon Monitoring Tool

Een nieuwe klant die vandaag zonder probleem door uw acceptatieproces komt, biedt geen garanties voor de toekomst. Verkeerde investeringen of een foutieve budgettering kunnen een ernstige impact hebben op de financiële gezondheid van een onderneming. En daar wilt u als leverancier niet de dupe van zijn.

Met de Graydon Monitoring Tool vermijdt u dat uw klanten (maar ook strategische leveranciers) u meezuigen in hun negatieve spiraal. Het houdt u voortdurend op de hoogte van veranderingen in hun financiële situatie. Noodzakelijk als u voor een langere termijn een professionele relatie aangaat met een klant (of een leverancier) en u geen ontwikkeling wilt missen.

Monitoring kunt u vergelijken met een alarmsysteem, zowel in positieve als in negatieve zin. Het gaat dus niet alleen af bij verhoogde financiële risico’s. Het helpt u ook om nieuwe kansen te detecteren. Gaan de scores van een bepaalde klant gestaag omhoog, dan gaan zijn zaken wellicht goed. Misschien is er ruimte om meer af te zetten. Alvast een interessant signaal voor uw salesteam om eens contact op te nemen en extra business te genereren.

Graydon Monitoring Tool en alle andere oplossingen om risico’s in te schatten en groeikansen te detecteren, vindt u terug op één centraal online platform: Graydon Insights. 

Succesverhalen
Alle succesverhalen
 • Woningbouwcorporatie Mitros

  "Je kunt faillissementen niet vermijden, maar je kunt ze wel aan zien komen. Daarom monitoren we onze belangrijkste leveranciers."
  Ron Sierink
  Adviseur inkoop bij Mitros
  Lees meer
  Mitros
 • Douma Staal

  "Voordat we leveren aan een nieuwe klant, winnen we eerst informatie in over die partij via een kredietrapport."
  Marco Ringnalda
  Verantwoordelijk voor Finance en P&O bij Douma Staal
  Lees meer
  Douma Staal - Success Story
Resources

Beslis op basis van data