Graydon_solutions_credit_management

Proefabonnement

Wilt u uw (financiële) risico’s beheren en weten hoe de Credit Management-oplossingen van Graydon u hierbij kunnen helpen? U heeft de mogelijkheid om onze oplossingen gedurende 2 maanden vrijblijvend en kosteloos te proberen op ons Graydon Insights portaal.

 • Vul het contactformulier in en dan nemen we meteen contact met u op.

Wat mag u van een proefabonnement verwachten?

 • Twee maanden gratis en vrijblijvend toegang tot de Credit Management-oplossingen op het online platform Graydon Insights.
 • Een analyse van uw behoefte en een advies op maat van uw onderneming.
 • Een toelichting van de belangrijkste scores en hun waarde voor uw bedrijf: het kredietadvies, het betaalgedrag, de Graydon-rating, de groeiverwachting, de kans op opheffing, …
 • Een verduidelijking van onze werkwijze, begeleiding en service.

Lees hieronder verder.

Wij helpen u graag verder

Het belang van Credit Management

Wanneer u zaken doet, wilt u er zeker van zijn dat uw klanten hun rekeningen betalen. Helaas krijgt elk bedrijf te maken met wanbetaling. Dit heeft een directe impact op uw cashflow en uw bedrijfsresultaat.

Met onze Credit Management-oplossingen checkt u snel hoe uw zakenrelaties er financieel voor staan, wat de kredietwaardigheid is en hoe groot de kans is op wanbetaling. U heeft ook de mogelijkheid om monitoring te gebruiken. Deze oplossing zorgt ervoor dat u geïnformeerd wordt wanneer de kredietwaardigheid van een van uw debiteuren verandert. Zo beperkt u risico's en voorkomt u ongewenste afschrijvingen.

Leer hoe u kredietrapporten gebruikt om kredietwaardigheid te checken

Is het verstandig een bepaald bedrijf geld te lenen of een bepaalde klant op krediet te geven? Onder welke voorwaarden? En welke klanten of klantgroepen bieden meer commercieel potentieel en zijn voor sales dus extra interessant? Een kredietrapport helpt u om deze vragen te beantwoorden.

In een Graydon Credit Report ontvangt u:

 • Altijd alle beschikbare gegevens, relevant en betrouwbaar
 • Inzicht in de kredietwaardigheid van klanten en prospects
 • Actuele bedrijfsgegevens en inzicht in concernstructuren
 • Een analyse van het betaalgedrag
 • Rapportcijfers over de liquiditeit van het bedrijf (schulden, omzet en andere financiële risico's)
 • Innovatieve scores (incl. Groeiverwachting en Kans op opheffing) en unieke inzichten

Bekijk een voorbeeldrapport

Eenvoudig bedrijven opzoeken met Graydon Insights

Onze tool zoekt snel en eenvoudig bedrijven voor u op. U kunt verschillende zoektermen invullen in de zoekbalk om nog makkelijker een bedrijf te vinden. Door de frisse lay-out ziet u in 1 oogopslag de belangrijkste informatie.

Bekijk hier de meest gestelde vragen over Graydon Insights

In deze FAQ behandelen wij meest voorkomende vragen rondom Graydon Insights. 

Waarom kiezen voor Graydon?

"Graydon Insights  is een veel moderner, kleurrijker en gebruiksvriendelijker systeem, waar wij met veel plezier mee aan de slag gaan."
Vanessa Wouters
Finance Manager - Synergie

We geloven dat transparantie het vertrouwen tussen zakenpartners versterkt. Als ondernemingen een goed beeld hebben van de opportuniteiten die er zijn en de risico’s die ze lopen, ontstaat samenwerking, worden deals gesloten en groeien ideeën uit tot realiteit.

U krijgt inzicht in financiële kansen en risico’s, maar ook unieke inzichten over de impact van de corona-pandemie. Daarmee kunt u een trefzeker beleid vormen zonder dat er onnodig veel economische schade plaatsvindt. Juist in deze tijd is het cruciaal om mogelijke risico’s in kaart te brengen en deze permanent te monitoren.

 • Graydon levert al meer dan 130 jaar relevante bedrijfsinformatie om weloverwogen financiële en commerciële beslissingen te nemen.
 • Elk jaar verwerken wij meer dan 7,5 miljoen betalingservaringen van 4 miljoen debiteuren verspreid over alle sectoren. Dit maakt onze scores en inzichten uniek. 
 • Op internationaal vlak vallen we terug op een netwerk van 130 internationale databases in meer dan 160 landen en informatie over meer dan 90 miljoen bedrijven.
 • We genieten het vertrouwen en werken we samen met overheden, de academische wereld en verschillende organisaties zoals NBBU, NVM, LexisNexis, BOVAG, Microsoft enzovoort.

Wat onze klanten vertellen

Benieuwd naar wat onze klanten over ons zeggen? Neem dan gauw een kijkje op 'Klanten Vertellen'.