Pers
Geschreven door Tamara Biemans
Posted on 27-05-2015

ABZ, FRISS en Graydon maken partnership bekend

251 keer gelezen

ABZ, FRISS en Graydon hebben de plannen voor hun partnership gepresenteerd  aan de verzekeringsmarkt. Door samen te werken kan er beter en efficiënter worden ingespeeld op de wet- en regelgeving in Nederland met betrekking tot het toetsen van de zakelijke relaties van verzekeraars tegen de relevante sanctielijsten.

Wet- en regelgeving voor UBO-toetsing

Op grond van de wettelijke bepalingen moeten financiële instellingen weten wie hun particuliere en zakelijke klanten zijn. Kenmerken van deze wetten zijn de verplichting om cliëntonderzoek te verrichten, gericht op het identificeren van de uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s). Toezicht hierop wordt gehouden door De Nederlandsche Bank (DNB) die indien nodig hoge boetes kan opleggen.

ABZ en Graydon hebben sinds vorig jaar reeds een partnership om verzekeraars te voorzien van UBO-data via het ABZ-platform. Deze dienst wordt de UBO- check genoemd. Dankzij de samenwerking met FRISS kunnen de drie partijen nu hun expertise bundelen en de verzekeringsmarkt één gezamenlijke brancheoplossing bieden met een bredere basis voor doorontwikkeling.

“De combinatie tussen de UBO-check  van ABZ/Graydon en het FRISS Platform zorgt voor een volledige ondersteuning van het compliance proces. Hierdoor kunnen verzekeraars eenvoudig verantwoording afleggen aan de toezichthouder en kan nog adequater worden ingespeeld op de continue veranderende wet- en regelgeving” zegt Erik Meinders, CFOO Solera Nederland (o.a. ABZ).

“Deze samenwerking zorgt ervoor dat FRISS, ABZ en Graydon de verzekeringsmarkt een complete UBO en Compliance-toetsing bieden die optimaal is afgestemd op de eisen van DNB én waarbij de wensen van verzekeraars centraal staan” aldus Jeroen Morrenhof, CEO FRISS. 

Sinko Borst, Commercieel Directeur bij Graydon zegt hierover: “ Iedere verzekeraar die is aangesloten bij FRISS of ABZ krijgt dankzij deze partnership niet alleen toegang tot de UBO check, maar ook toegang tot kredietinformatie en voordelige uittreksels. Hierdoor kan de klant op 1 platform toegang krijgen tot de meest essentiële informatie “

Vanaf 1 juli a.s. kunnen alle klanten van FRISS en ABZ gebruik gaan maken van deze nieuwe partnership.