Pers
Geschreven door Suzanne van Leeuwen
Posted on 22-02-2019

Graydon Insights: Analyse bouwsector Nederland

75 keer gelezen

Amsterdam, 22 februari 2019 – Voor bijna 12 procent van de bedrijven in de sector voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. De verwachte groei is bovendien sterker dan voor het gemiddelde Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit de jongste 'Graydon Insights'-sectoranalyse over de Bouwnijverheid. Aan de hand van infographics met data, inzichten en analyses maakt Graydon de belangrijkste ontwikkelingen voor de sector (visueel) inzichtelijk.

"De groei van de Nederlandse bouwnijverheid komt voornamelijk door het stijgende aantal starters, het lage aantal faillissementen en het toenemend aantal bouwprojecten”, zegt Jeroen Melkert, sectorexpert bij Graydon. Toch kent de sector ook de nodige uitdagingen.

“Bouwbedrijven staan onder druk door flinke personeelstekorten, die het lastig maken om de vele bouwprojecten te kunnen realiseren. Daarnaast hebben bouwers te kampen met gestegen materiaalkosten bij projecten die een aantal jaar geleden al zijn aangenomen en gecalculeerd tegen de prijzen van destijds. Daar komen bovendien ook de hoge uurtarieven van ZZP’ers nog eens bij. De grote hoeveelheid ZZP’ers binnen de bouw kunnen vandaag de dag tarieven vragen die een paar jaar geleden nog ondenkbaar waren. Innovatie wordt steeds belangrijker om deze uitdagingen het hoofd te bieden en om de groei vol te kunnen houden.”

                                       

Graydon Insights

Regelmatig licht Graydon een belangrijke sector uit en zet voor deze branche de belangrijkste data op een rij. Daarbij wordt vooral gekeken naar de groei en de verwachting voor deze sector. "Om als bedrijf te kunnen groeien, is het belangrijk te beschikken over de juiste data en inzichten over de markt", zegt Paul Uijtewaal, Commercieel Directeur bij Graydon. "Met de Graydon Insights-sectoranalyse willen we ervoor zorgen dat we de markt en de media op regelmatige basis kunnen informeren over de actuele inzichten in de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie."

Download hier de Graydon Insights sectoranalyse over de bouw