Pers
Geschreven door Suzanne van Leeuwen
Posted on 17-10-2018

Graydon Insights: Analyse van de Nederlandse Energiesector

205 keer gelezen

De sector barst van de energie

Amsterdam, 18 oktober 2018 – De Nederlandse energiesector doet het bijzonder goed. Voor ruim de helft van de bedrijven in de sector voorspelt bedrijfsinformatiespecialist Graydon de komende 12 maanden groei. Dat blijkt uit de jongste 'Graydon Insights'-sectoranalyse over de Energiesector. Aan de hand van infographics met data, inzichten en analyses maakt Graydon de belangrijkste ontwikkelingen voor de sector (visueel) inzichtelijk.

"De energiesector floreert goed. Allereerst door een forse groei van de bedrijvigheid. Zo zijn in het derde kwartaal van 2018 maar liefst 111 nieuwe energiebedrijven gestart. Deze nieuwe spelers proberen allen aan een deel van de steeds groter wordende behoefte aan alternatieve, duurzame vormen van energie te voldoen”, aldus Jeroen Melkert, sectorspecialist bij Graydon. “De sleutel tot succes hierbij is om zo snel mogelijk volume te creëren en zodoende financiële stabiliteit op te bouwen die noodzakelijk is om te kunnen investeren en innovatief te blijven.”

Op basis van de Graydon Groeiverwachting kan de sector een stijging van het balanstotaal met 7,6 procent tegemoet zien. Melkert: “Gestuwd door de grote toename van nieuwe woningen en de doelstelling om bestaande woningen van het gas te halen, verwachten we voor de energiesector een sterkere groei in balanstotaal dan het gemiddelde Nederlandse bedrijfsleven. We verwachten dat op basis daarvan ook de solvabiliteitsratio en de kans op wanbetaling verbetert. Op deze twee punten scoort de energiesector nu iets slechter dan het gemiddelde Nederlandse bedrijfsleven.”

Graydon Insights

Regelmatig licht Graydon één belangrijke sector uit en zet voor deze branche de belangrijkste data op een rij. Daarbij wordt vooral gekeken naar de groei en de verwachting voor deze sector. "Om als bedrijf te kunnen groeien, is het belangrijk te beschikken over de juiste data en inzichten over de markt", zegt Paul Uijtewaal, Commercieel directeur bij Graydon. "Met de Graydon Insights-sectoranalyse willen we ervoor zorgen dat we zowel de media als de markt op regelmatige basis kunnen informeren over de actuele inzichten uit de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie."

Download hier de Graydon Insigts sectoranalyse Energie