Pers
Geschreven door Wanda Bossink
Posted on 03-06-2019

Graydon Insights: Analyse van de Nederlandse groothandelbranche

165 keer gelezen

Amsterdam, 3 juni 2019 – Het gaat goed met de Nederlandse groothandels, geeft bedrijfsinformatiespecialist Graydon aan. Toch is het aantal bedrijven dat groeit in deze branche lager dan gemiddeld in het bedrijfsleven. De groei concentreert zich vooral bij de eenmanszaken, blijkt uit de jongste 'Graydon Insights'-sectoranalyse over de groothandelbranche. Aan de hand van infographics met data, inzichten en analyses maakt Graydon de belangrijkste ontwikkelingen voor deze sector (visueel) inzichtelijk.

"De groothandelbranche is volop in beweging”, zegt Bobby Schuitemaker, sectorexpert bij Graydon. “De huidige groei is echter vooral te danken aan de sterke opkomst van het aantal webshops dat zich als eenmanszaak inschrijft. De verwachte groei van eenmanszaken in deze branche is 6%, in contrast tot 2,6% bij de BV’s.”

De groei van de gehele sector blijft achter bij het gemiddelde in het Nederlandse bedrijfsleven; in deze uiterst competitieve markt is het overeind houden van je verdienmodel een groeiende uitdaging. Schuitemaker: “Voorheen lag de focus op automatisering en efficiency, maar tegenwoordig is het realiseren van groei voor veel groothandels de belangrijkste doelstelling. Inzicht in de markt en in je eigen positie is daarbij essentieel.”

Graydon Insights

Regelmatig licht Graydon een belangrijke sector uit en zet voor deze branche de belangrijkste data op een rij. Daarbij wordt vooral gekeken naar de groei en de verwachting voor deze sector. "Om als bedrijf te kunnen groeien, is het belangrijk te beschikken over de juiste data en inzichten over de markt", zegt Paul Uijtewaal, Commercieel Directeur bij Graydon. "Met de Graydon Insights-sectoranalyse willen we ervoor zorgen dat we de markt en de media op regelmatige basis kunnen informeren over de actuele inzichten in de belangrijkste sectoren van de Nederlandse economie."

Download hier de sectoranalyse groothandelbranche