Pers
Geschreven door Gerd De Smyter
Posted on 23-09-2016

Graydon Insights: Autoleasebranche

433 keer gelezen

De private-lease is de groeimotor van de autoleasebranche, concludeert Graydon in de jongste 'Graydon Insights'-sectoranalyse. Aan de hand van infographics met data, inzichten en analyses maakt de bedrijfsinformatiespecialist de belangrijkste ontwikkelingen voor de sector (visueel) inzichtelijk.

"De autoleasebranche is nog steeds een groeiende markt. De zakelijke lease zorgt voor stabiliteit, de groei wordt vooral veroorzaakt door de private-lease", zegt Heidi Bochove, accountmanager van Graydon. "De groei in dit segment zet zich de komende tijd stevig door."

In omvang groeit de branche minder hard dan een jaar geleden. Dat komt vooral door de korte opleving in aanloop naar de wijziging van de fiscale bijtelling dit jaar. De solvabiliteit binnen de branche neemt toe, echter minder hard dan in het totale bedrijfsleven. De komst van mobiliteitsbudgetten en het versoberen van leaseregelingen liggen hieraan ten grondslag. Onze groeiprognose voor de branche is dan ook iets lager dan voor de benchmark, namelijk een verwachte groei bij 28% van alle autoleasebedrijven. (versus 30% in heel NL).

Graydon Insights

Maandelijks licht Graydon één belangrijke sector uit en zet voor deze branche de belangrijkste data op een rij. Daarbij wordt vooral gekeken naar de groei en de verwachting voor deze sector. "Om zelf te kunnen groeien, is het belangrijk te beschikken over de juiste data en inzichten over de markt", zegt Max van Dijk, Group Operations Director bij Graydon. "Met de Graydon Insights-sectoranalyse willen we ervoor zorgen dat we zowel de media als de markt op regelmatige basis kunnen informeren over de actuele inzichten uit de belangrijkste sectoren."

Download hier de Graydon Insights voor de autoleasebranche