Trends en kansen voor de energiemarkt

Duurzame energie worden steeds populairder. Zo groeit de vraag naar zonnepanelen en kiezen steeds meer consumenten voor groene energie. Een andere trend is dat consumenten ook steeds beter geïnformeerd willen worden over waar deze energie vandaag komt en welke impact het heeft op de leefomgeving. Consumenten verwachten dan ook transparantie van energieleveranciers. Verder zullen de energieprijzen de komende jaren stijgen door schaarste van grondstoffen, hogere energiebelastingen en de hoge kosten voor de opslag van groene stroom.

Belangrijkste onderwerpen:

  • Stijging van energieprijzen
  • Groei in de energiesector
  • Efficiency vanwege dunne marges
  • Vraag naar duurzame energie en transparantie van energieleveranciers

Graydon en de energiemarkt


Door toenemende concurrentie en dunne marges in de energiemarkt is efficiency een belangrijk thema. Graydon helpt u hierbij. Zo automatiseren wij voor bijna alle grote en kleinere energieleveranciers in de markt het klantacceptatieproces met behulp van het Graydon Decision Model. Het GDM bevat beslisbomen die op basis van uw data, onze data en vooraf opgestelde business rules klanten automatisch accepteren tegen specifieke voorwaarden. Zo versnelt u het proces en kunt u grotere volumes draaien. Maar ook helpen wij energieleveranciers met het vinden van de juiste B2B prospects en leveren wij insights over welke klanten het komende jaar gaan verhuizen, om te voorkomen dat u hierbij klanten verliest. Meer informatie over wat Graydon kan doen voor de energiemarkt? Neem dan contact met ons op via 020 567 99 50 of verkoop@graydon.nl.

Energiemarkt: blogs en infographics

Employment5.jpg

[Blog] De uitdagingen van B2B-energieleveranciers bij klantacceptatie [deel 1]

Als energieleverancier heeft u te maken met smalle marges. Een te soepel of juist te streng klantacceptatiebeleid heeft dan ook veel impact op uw organisatie.

> Lees meer

customer_intimacy8.jpg

[Blog] Best practices klantacceptatie voor B2B-energiebedrijven [Deel 2]

De Nederlandse energiesector barst van de energie. Voor meer dan de helft van de bedrijven in de sector voorspelt Graydon dit jaar groei. Kansen genoeg dus, zowel voor bestaande energiebedrijven als voor nieuwe spelers op de markt. Maar de smalle marges brengen risico’s met zich mee. 

> Lees meer

C327NL_Sectoranalyse-Energiebranche-Nederland.PNG
[Sectoranalyse] Sectoranalyse Energiebranche Nederland

Graydon Insights biedt inzicht in een aantal hoofdsectoren, waaronder de energiebranche. De energiebranche kan worden gekenmerkd door één kernwoord: groei. 

> Lees meer