Trends en kansen voor de groothandel branche

De groothandel branche is op verschillende vlakken in beweging. Waar voorheen de focus lag op het automatiseren van processen en efficiënter werken, is het realiseren van groei tegenwoordig een belangrijke doelstelling. Goed inzicht in de eigen marktpositie is essentieel om in deze competitieve markt te blijven groeien. Een andere trend is dat de klant steeds meer bepaalt wat er geproduceerd moet worden. In de praktijk worden eigen inschattingen gemaakt van de vraag. Met als gevolg teveel voorraad, waardoor de marges kleiner worden. Daarnaast verwachten klanten dat bedrijven duurzaam ondernemen en handelen.

Graydon en de groothandel branche


Vanwege toenemende concurrentie staan de marges onder druk. Daarom is een betere positionering cruciaal. Graydon helpt u hierbij. Met de Graydon Marktanalyse kunt u per gewenst segment uw eigen positie, de belangrijkste cijfers en de voorspellingen over toekomstige ontwikkelingen in kaart brengen. Zo krijgt u inzicht in uw eigen marktpositie en uw groeipotentie. Meer informatie over wat Graydon kan doen voor de groothandel branche? Neem dan contact met ons op via 020 567 99 50 of verkoop@graydon.nl.

Groothandel branche: insights en meer

Finance 1.jpg

[Blog] Hoe blijft u concurrerend in B2B e-commerce?

De B2B-groothandelsector groeit met name door de sterke opkomst van startende B2B-webshops. Waar voorheen webshops toch vooral een B2C-spelletje waren, neemt het aantal groothandels en productiebedrijven met een webshop als extra verkoopkanaal toe. Sterker nog: volgens de laatste cijfers in de VS is B2B e-commerce inmiddels groter dan B2C. 

> Lees meer

Trade 2.jpg

[Blog] Analyse groothandelbranche

Het gaat goed met de Nederlandse groothandels. Het aantal faillissementen en opheffingen neemt af, terwijl het aantal starters toeneemt. De eenmanszaken kennen een grotere financiële groei dan de BV’s, mede door het aantal nieuwe webshops die zich vaak als eenmanszaak inschrijven.

> Lees meer

Sectorsheet groothandel.png

[Sectoranalyse] Groothandel Nederland

Om als bedrijf te kunnen groeien, is het belangrijk te beschikken over de juiste data en inzichten over de markt. Graydon Insights biedt inzicht in een aantal hoofdsectoren, waaronder de Groothandel. 

> Lees meer

case (1).png

[Case] Marktanalyse voor B2B Groothandel

De casestudy is ervoor bedoeld om u te laten zien wat de Graydon Marktanalyse voor u kan betekenen. In de deze casestudy kunt u lezen hoe wij een technische groothandel hebben geholpen. Wij hebben voor u op een rijtje gezet wat de uitdagingen voor de technische groothandel waren en de oplossingen die wij geboden hebben. 

> Lees meer

Sectors2.jpg

[Blog] Voorkom schade door retailers die failliet gaan

De retailmarkt verkeert in zwaar weer. Zeker als het gaat om mode, consumentenelektronica en huishoudelijke artikelen is het einde nog niet in zicht. Er worden een aantal grote faillissementen verwacht. En dat zal maar net een klant van u zijn…. Hoe wapent u zich tegen schade door retailers die failliet gaan?

> Lees meer