Trends en kansen leasebranche

De leasebranche groeit. Voornamelijk de private lease is hard aan het groeien. De groei van de leasebranche heeft positieve gevolgen voor de CO2-uitstoot: consumenten kiezen vaker voor private lease en daarmee stappen ze vaker uit een oudere privéauto. Hierdoor rijden er minder oude auto’s, wat winst is voor de CO2-uitstoot. Daarnaast groeit ook de vraag naar elektrische auto’s, met als voordeel voor de gebruiker dat de auto milieuvriendelijker is en minder kosten met zich meebrengt voor gebruik en onderhoud.

Graydon en de leasebranche 

Wanneer u een leasebedrijf heeft is er altijd een risico dat uw product verkocht of vervreemd wordt. Als u weet met wie u zakendoet kunt u dit risico voorkomen. Dit kunt u doen door middel van klantonderzoek. Het uitvoeren van een klantonderzoek is tijdrovend. Daarom heeft Graydon de Due Diligence score ontwikkelend: dit versnelt het proces van klantonderzoek. Daarnaast wilt u weten hoe kredietwaardig uw klanten en prospects zijn voordat u een product gaat verhuren. Met de Credit Reports van Graydon kunt u informatie opvragen over de kredietwaardigheid van uw klanten en prospects.

Lease: insights en meer

cars_parkinglot.jpg  

[Blog] Verklein de kans op leasefraude met big data

Met name de leasebranche krijgt veel te maken met fraude en wanbetaling. Data kan echter een grote rol spelen in het voorkomen van dit probleem. We vertellen u graag meer over de verschillende mogelijkheden waarop u data kunt inzetten om fraude en wanbetaling te voorkomen.

> Lees meer

02.png

[Klantcase] MultiTankcard

Van oudsher is MultiTankcard groot geworden in het lease segment, het bedrijf bediende leasemaatschappijen en groot zakelijke bedrijven. Sinds 2014 zijn zij zich ook meer gaan richten op ZZP-ers en MKB-ers. Koekkoek:’ Door de verbreding van onze doelgroep werd het noodzakelijk om onze processen te automatiseren. Voorheen checkten wij onze klanten via Google en fora. We zochten een partij die KvK data kon leveren én een gedegen financiële check kon uitvoeren. Zo kwamen we bij Graydon terecht.’

> Lees meer

Risk_management 2_3.jpg

[Blog] Leasemaatschappij vindt oplossing voor uniforme klantacceptatie

Er ontstaat wel eens onenigheid over het al dan niet accepteren van nieuwe klanten of het nemen van financiële risico’s in het klantbeleid. Iedere keer dat zo’n discussie ontstaat, vraagt dit onnodig veel tijd en negatieve energie én het leidt tot onduidelijkheid binnen de organisatie. Maar er is een oplossing.

> Lees meer

01.png

[Klantcase] MKB Brandstof

“Vroeger lag ons aanmeldproces er regelmatig uit, omdat er storing was bij het bedrijf waar we de gegevens van ontvingen. Ik wil niet dat de eerste ervaring met ons een slechte ervaring is. Hier hoeven we bij Graydon niet bang voor te zijn." Aldus Jeroen Melein, MKB Brandstof.

> Lees meer

istock_000027240976_full.jpg

[Blog] Harde prestaties door zachte prestatie-indicatoren

Een bedrijf kan nog zo ambitieus zijn in haar doelstellingen, het blijft mensenwerk om ze te behalen. Samen met organisatieadviesbureau AvilyZ een onderzoek uit binnen de verhuur- en leasebranche. U leest meer over het onderzoek en eerder ontdekte correlaties tussen intellectueel kapitaal en prestaties in dit blog. 

> Lees meer

Accounting 2.2.jpg

[Pers] Autoleasebranche

De private-lease is de groeimotor van de autoleasebranche, concludeert Graydon in de jongste 'Graydon Insights'-sectoranalyse. Aan de hand van infographics met data, inzichten en analyses maakt de bedrijfsinformatiespecialist de belangrijkste ontwikkelingen voor de sector (visueel) inzichtelijk.

> Lees meer

istock_000027240976_full.jpg

[Blog] Vertrouwen in lease- en verhuurmarkt neemt toe

Mede door de economische heropleving is het marktsentiment in de lease- en verhuurbranche dit jaar verbeterd ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit het brancheonderzoek dat Graydon ieder jaar uitvoert onder 4.000 bedrijven in Nederland en België. 65 procent van de bedrijven ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet...

> Lees meer