Wiki

2 minute tips

Haal het maximum uit Graydon Insights

Neem even de tijd om deze tips door te nemen. Zo bent u in een mum van tijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We hopen dat u met deze tips geholpen bent. Heeft u nog vragen over Grayon Insights? Neem dan contact op met ons Customer Service Team op het nummer 020 567 95 01 of via service@graydon.nl. Het staat voor u klaar.

De beste ervaring met de snelste browsers

Bij Graydon gaan we graag efficiënt aan de slag, bij uw bedrijf ongetwijfeld ook. Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox of Safari zijn de efficiëntste browsers om op het internet te surfen en Graydon Insights te gebruiken.

Andere browsers kunnen verouderd zijn en dan duurt het langer om de pagina’s te laden. Gebruik dus steeds één van deze browsers.

Referenties toevoegen wanneer u een rapport opvraagt

Als u een bedrijf heeft opgezocht, krijgt u deze button te zien.

2MT01.png

Klik erop en er verschijnen meer gegevens over het bedrijf. In dit voorbeeld Graydon.

NWS NL 01.PNG

In de kader “uw referentie voor dit bedrijf” kunt u vervolgens een eigen referentie ingeven.

2MT03.png

Vergeet uw referentie niet te bewaren. U zult ze terugvinden elke keer wanneer u een rapport opvraagt.

NWS NL 02.PNG

Verbruiksoverzichten raadplegen in management dashboard

Onder de tegel “Management Dashboard” kunt u makkelijk uw verbruik in de gaten houden. Kijk even mee hoe u dat doet.

Management dashboard.JPG

Klik op “Management Dashboard” en navigeer naar “Verbruik”. Hier controleert u per product het verbruik en dat ziet er zo uit:

2MT05.png

U heeft 2 verschillende manieren om het verbruik te bekijken:

  • Op basis van unieke kvk-nummers die u heeft opgevraagd

2MT06.png

  • Op basis van alle rapporten die u heeft opgevraagd

2MT07.png

Kies één van deze twee knoppen om uw gedetailleerd verbruik te downloaden in een Excel-document.

De Monitoring Tool simpel uitgelegd

TILE_Monitoring.png

De Monitoring Tool kunt u vergelijken met een alarmsysteem, zowel in de positieve als de negatieve zin. Het houdt uw zakenrelaties permanent in de gaten en brengt u onmiddellijk op de hoogte als er veranderingen zijn. Zo weet u het meteen wanneer het financieel bergaf gaat met uw klant (bv. wijziging scores in negatieve zin of faillissement) of wanneer er zich nieuwe kansen aandienen (bv. wijziging scores in positieve zin of wijziging bedrijfsleiding). Al zorgen ook neutrale berichten zoals een zetelverplaatsing of een verandering van naam ervoor dat u uw database up-to-date houdt.

Met de Monitoring Tool staat u dus nooit meer voor verrassingen. U kunt meteen ingrijpen als risicoprofiel verandert of wanneer u nieuwe kansen detecteert om meer omzet te genereren.

Alles weten over monitoring? Kijk dan even hier.

Monitoring Tool: maak slim gebruik van de vakantieperiode

Heeft u een Advanced of een Premium Pakket en heeft u een rapport van een onderneming opgevraagd? Dan kunt u deze onderneming zonder meerprijs in monitoring plaatsen. Waarom zou u daar geen gebruik van maken? Bekijk de tutorial video hieronder, die u in detail uitlegt hoe u aan de slag gaat.

API: Eenvoudig data en inzichten integreren

Een API is niet nieuw, maar het gebruik ervan raakt steeds meer ingeburgerd. De vraag is dus niet zozeer of u deze technologie ook moet implementeren, maar eerder wanneer u dit zal doen.

Met de verschillende Graydon API’s integreert u alvast relevante, volledige en altijd up-to-date bedrijfsgegevens en unieke scores rechtstreeks in uw vertrouwde systemen. U hoeft dus niet langer in te loggen op verschillende applicaties om informatie te combineren of over te hevelen, wat de kans op fouten verkleint.

Momenteel heeft Graydon 8 API’s beschikbaar: bedrijfsprofiel, beslismodel, monitoring, search, scores, risk & compliance, XSeptions en Salesforce. Maar u mag in de toekomst voortdurend nieuwe releases verwachten. Een overzicht van alle API’s en een gedetailleerde beschrijving vindt u op deze pagina.

Een koppeling via API is overigens vrij gemakkelijk te installeren. Alle technische informatie hiervoor vindt u terug op de pagina: www.graydon.io.

Meld u aan voor de nieuwsbrief