Artikel
Geschreven door Erwin Lima
Posted on 17-12-2013

Beste tijdstip voor uw social shares

68 keer gelezen

In een eerder stuk gaf ik u al enige tips voor uw e-mail marketing, waarbij ik ook aandacht besteedde aan het juiste moment om uw marketing e-mails te verzenden.

Blijkbaar zijn er patronen in de tijdstippen en dagen waarop de meesten van ons online zijn, wanneer we aanwezig zijn op verschillende sociale netwerken en zelfs wanneer we het meest responsief zijn voor e-mail en verschillende sociale media. Zo leest u dit blog waarschijnlijk in de ochtend, op een maandag of dinsdag - behalve als u hem via een 'share' op een sociale netwerksite bent tegengekomen, want dan leest u dit waarschijnlijk op een donderdag*

Gezamenlijk werkritme

Misschien is dit alles niet heel verwonderlijk, aangezien veruit de meesten van ons nog altijd ingesteld zijn op een werkweek van maandag tot vrijdag, en een werkdag die ergens in de ochtend begint, en ergens aan het einde van de middag/begin van de avond eindigt. Vandaar ook altijd die file! Maar klopt het voor u bijvoorbeeld ook dat u tussen 3 en 5 uur 's middags het vaakst denkt aan uw financiële situatie?

Een juiste tijd voor alles

In dit artikel bied ik u enkele handige statistieken en grafieken over het gebruik van sociale media door de gemiddelde mens. Houd in gedachten, dat alles wat hier staat een gemiddelde is, en dat het - zoals bij alles dat met marketing te maken heeft - in uw specifieke geval natuurlijk eerst goed getest dient te worden voor uw specifieke doelgroep, voordat u uw publishing-schema hierop gaat baseren. Door op de links te klikken vindt u meer informatie over de betreffende onderzoeken.

1. De beste dag om op Facebook te posten: Donderdag
Zoals ondervonden in een statistische analyse van Facebook-posts door buddymedia. Onderzoek van Facebook zelf toont overigens aan dat we met zijn allen het vrolijkst zijn op vrijdag.

2. Beste tijdstip om op Facebook te posten: 19.00 tot 21.00 's avonds
Blijkt uit onderzoek van Social Yune. Houdt in gedachten dat op momenten dat er meer mensen online zijn, ook meer content wordt gedeeld dus het risico bestaat dat uw content ondergesneeuwd wordt.

3. Beste dag en tijdstip om op facebook en twitter te posten voor B2B vs B2C

Naar onderzoek van argylesocial.com. Een onderzoek van twitter zelf wees uit dat de meeste zogenaamde "retweets" een vergelijkbaar patroon volgen als hierboven, zij het dat er 's ochtends tussen 8 en 10 uur ook een piek zit, waarschijnlijk in verband met het reizen naar werk. Schijnbaar hebben mensen in het OV en in de file (alweer die file) ook even extra tijd voor sociale media.

4. Beste tijd voor blogposts:

Met dank aan Dan Zarella van Kissmetrics. Tevens blijkt uit zijn onderzoek dat voor de meeste blogs maandag de dag is met de meeste traffic, en donderdag de dag met de meeste social shares: vandaar ook mijn voorspelling eerder in dit stuk over de dagen dat u waarschijnlijk dit artikel leest.

Ik hoor graag van u: was dit artikel behulpzaam? En*: Heb ik het goed voorspeld? Op welke dag en op welk moment leest u dit artikel?