Artikel
Geschreven door Graydon
Posted on 18-04-2013

Steeds meer beroep op leverancierskrediet

36 keer gelezen

Steeds meer beroep op leverancierskrediet

Achteraf betalen wordt een kredietvorm die steeds belangrijker wordt, zeker gezien 85% van de bedrijven aangeeft dat zij het afgelopen jaar steeds moeilijker krediet bij de bank kregen.

Moeilijk bancair krediet

Graydon verwacht dat er nog meer beroep op leverancierskrediet wordt gedaan als gevolg van de voortdurende krappe bancaire financiering. In een poll van Graydon onder finance professionals in het MKB (N=529) geeft 85% van de finance professionals aan dat zij het afgelopen jaar moeilijker krediet kregen. 77% geeft zelfs aan dat banken het bedrijfsleven kapot maken. 

Meer krediet

Bij het verlenen van krediet, kijken banken en leveranciers naar de ratings die kredietinformatiebureaus uitgeven. Het is voor bedrijven dan ook goed om zich af te vragen welke opinie deze bureaus hebben over de kredietwaardigheid van hun onderneming. Van den Boom: ‘Veel bedrijven beseffen nog onvoldoende dat ze zelf invloed uit kunnen oefenen op hun rating door hun financiële gegevens bij een kredietinformatie openbaar te maken. Dit levert niet alleen een goede reputatie op, maar vooral ook meer krediet, zowel bancair- áls leverancierskrediet. Iets wat bedrijven in deze tijden hard nodig hebben.’

Steeds meer beroep op leverancierskrediet