Pers
Geschreven door Tamara Biemans
Posted on 22-12-2016

Gertjan Kampman benoemd tot nieuwe CEO Graydon

1262 keer gelezen

Directielid Atradius gaat commerciële relaties tussen beiden bedrijven versterken

Amsterdam, 22 December 2016 – Graydon heeft vandaag de benoeming van haar nieuwe CEO bekendgemaakt met de aanstelling van Atradius directielid Gertjan Kampman per 1 januari 2017. Hij neemt hierbij het stokje over van Marcel van Es, die sinds 1 mei 2012 verantwoordelijk was voor een belangrijk deel van de transitie van de Graydon groep. Atradius nam op 15 september jl. alle aandelen over van Graydon en richt zich met deze benoeming op een nadere commerciële samenwerking tussen de twee bedrijven.

Kampman is sinds 2002 werkzaam bij Atradius en in zijn huidige rol werkzaam als Director Financial Control. Eerder heeft hij bij Atradius geruime tijd bij de Incasso divisie gewerkt. Kampman is geen onbekende van Graydon, daar hij sinds 1 september 2011 lid is van de Supervisory Board en voorzitter van de Audit Committee. Hij kent het bedrijf en de strategie dan ook goed. Op 15 september jl. nam Atradius alle aandelen van Graydon over. Zijn kennis van beiden bedrijven gaat Kampman inzetten om commerciële kansen verder te ontwikkelen, die op wereldwijd niveau mogelijkheden gaan creëren voor beiden bedrijven.

Van Es over zijn vertrek: “We hebben de afgelopen jaren nauw samengewerkt en ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste man is om de volgende fase van Graydon in te luiden en de banden met Atradius nog verder te versterken, waardoor Graydon zich nog beter zal gaan kunnen onderscheiden in de markt.”

Kampman treedt per 1 januari aan en van Es zal tot 1 februari blijven om een goede overdracht te realiseren. Kampman zegt hierover “Marcel van Es heeft een belangrijke transitie bij Graydon ingezet om het bedrijf klaar te maken voor de toekomst en we hebben altijd mogen buigen op een zeer goede samenwerking. Zijn visie en strategie zijn essentieel geweest bij de transitie van Graydon en we zijn hem dan ook dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage.”

GertJanKaart.JPG

Over Graydon

Graydon biedt informatieoplossingen op het gebied van Credit Management, Risk & Compliance en Marketing Informatie. Met deze diensten helpt Graydon bedrijven toegang te verkrijgen tot kapitaal, kennis op te bouwen ter versteviging van hun concurrentiepositie en te voldoen aan de groeiende vraag naar transparantie. Graydon bouwt op een netwerk van 130 internationale databases in 100 landen met hierin informatie over meer dan 90 miljoen bedrijven. Al meer dan 125 jaar verwerken Graydon’s informatiespecialisten de up-to-date financiële, commerciële en transactiegerelateerde bedrijfsinformatie tot innovatieve en betrouwbare informatieoplossingen.

Graydon
Tamara Biemans, Group PR & Communications Director
+31 (0)20 567 97 55
+31 (0)6 11 38 25 93
t.biemans@graydon.nl